MENIU

A murit bărbatul care a inspirat un rol celebru al lui Tom Hanks - A dus o viața uluitoare și a murit în mod ironic pe un aeroport

Tom Hanks, Terminalul

Un iranian care a locuit în cel mai mare aeroport din Franța şi a inspirat filmul ”Terminalul”, s-a stins din viață. Bărbatul a trăit timp de 18 ani pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris. 

Merhan Karimi Nasseri a murit după ce a făcut atac de cord în terminalul 2F al aeroportului, potrivit autorităților din Paris. Poliţia şi o echipă medicală au intervenit de urgență, dar nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe iranian, a mai spus un oficial al aeroportului.

Iranianul s-ar fi născut în 1945 și a locuit în Terminalul 1 al aeroportului din anul 1988 până în anul 2006. Bărbatul nu ar fi avut dreptul de a intra în Franța. Însă, el a decis să rămână pe aeroport pentru că nu avea unde să meargă, potrivit relatărilor din presa franceză.

După ce a fost internat în spital în 2006, iranianul și-a petrecut următorii câțiva ani locuind într-un adăpost din Paris.

Nasseri a devenit cunoscut la nivel internațional, după ce a primit de la compania Dreamworks, deținută de Steven Spielberg, realizatorul filmului „Terminalul”, 250.000 de dolari pentru drepturile asupra poveștii sale de viață.

După ce a cheltuit majoritatea banilor primiți pentru film, Karimi Nasseri s-a întors în aeroport în urmă cu câteva săptămâni. Barbatul mai avea câteva mii de euro. 

Mai multe articole despre:
terminalul tom hanks a murit