MENIU

A început procesul lui Clotilde Armand. ANI o acuză că s-a pus singură într-o funcție plătită cu mii de euro

Clotilde Armand a încercat pe toată căile să blocheze acțiunea / Foto: Inquam Photos

A început procesul lui Clotilde Armand. Primărița Clotilde Armand a fost trimisă în judecată de Agenția Națională de Integritate în dosarul în care e acuzată că s-a numit manager într-un proiect cu fonduri europene și și-a majorat indemnizația de primar. Joi are loc primul termen în dosar. 

Joi are loc primul termen în procesul în care Clotilde Armand este acuzată de Agenția Națională de Integritate că s-ar fi numit singură manager într-un proiect pe fonduri europene și astfel ar fi câștigat astfel, în mod necuvenit, aproximativ 3.000 de euro.

Edilul rezist a încercat în fel și chip să blocheze demersul, acuzând fie un atac politic, fie prin contestații la diverse instanțe, inclusiv la Curtea Constituțională.

Reprezentanții ANI au precizat, în fața magistraților CAB – după ce Clotilde Armand a contestat raportul de evaluare întocmit de agenție, că „primarul Sectorului 1 nu poate fi capabil, cum de altfel nu poate fi capabilă nicio altă persoană, să facă o apreciere neutră, justă, obiectivă cu privire la propria activitate desfășurată în cadrul echipei/echipelor de proiect (…)”.

Prefectul Toni Greblă a sesizat Tribunalul București în cazul primarului Sectorului 1 - Clotilde Armand, autonumită șef de proiect, și-a