MENIU

A găsit 50 de bani pe jos şi i-a luat, gândindu-se că îi aduc noroc. Nu a fost aşa! Motivul e ŞOCANT

Trăim într-o lume invadată de incertitudini! De aceea, observăm în jurul nostru că, deseori, rudele, prietenii și colegii noștri caută remedii miraculoase pentru a avea bucurii sau pentru a alunga ghinionul. Unele superstiții se transmit chiar din moși-strămoși în familie, altele prind contur în copilăria sau în adolescența noastră.

Cele mai multe superstiții se transmit în grupul relațional în care trăim și mulți dintre semenii noștri susțin că există superstiții ”adevărate”, deoarece când au ținut seama de ”sfatul” lor norocul nu i-a ocolit. Credem sau nu în ele, superstițiile aduc un strop de farmec în viața de zi cu zi.

Dacă găseşti pe drum un bănuţ, poţi să-l ridici numai dacă moneda are cifra în sus (valoarea banului); în acest caz, banul îţi aduce noroc. Dacă eşti tentat să ridici banul de jos, iar acesta are stema în sus, moneda aceasta îţi va aduce ghinion şi pierderi financire. Nu este exclus, ca banul respectiv să fie aşezat astfel, în mod intenţionat, de cineva care vrea să scape de un ghinion financiar.

Un tânăr care spune că nu era deloc superstiţios a scris pe Facebook că i s-a întâmplat să ridice o monedă de 50 de bani de pe jos, iar prietena lui i-a cerut să o arunce imediat. Motivul? Prietena spunea că-i va aduce ghinion pentru că nu era cu stema în sus. 

Tânărul nu a luat în seamă avertismentul, însă toate i-au mers prost din punct de vedere financiar din ziua aceea. A ajuns chiar să se despartă de prietena lui. Psihologii spun că astfel de supersitiţii pot deveini adevărate blocaje mentale pentru cei care cred în ele sau care se tem de predicţiile făcute de cei din jur. 

Mai multe articole despre:
bani superstiţii noroc la bani bani pe jos