MENIU

A fost încoronat rege, dar şi-a păstrat slujba de zi de zi: e grădinar. Cum explică

Eric Manu este un tânăr din Ghana care în 2012 s-a mutat în provincia canadiană British Columbia, după ce s-a căsătorit cu o femeie din Canada. Bărbatul a fost încoronat şi regele unui trib din Ghana.

Eric Manu şi-a cunoscut soţia de origine canadiană când aceasta studia în ţara natală a bărbatului, Ghana, iar acesta era un ghid la un muzeu local. Cei doi s-au căsătorit şi s-au mutat în 2012 în Canada, unde li s-a născut şi primul fiu, un băieţel. Manu şi-a găsit o slujbă de grădinar.

În 2015, însă, Manu a primit un telefon care îi schimba viitorul: după moartea unui unchi al său, regele tribului Akan din oraşul Adansi Aboabo numărul 2, Eric Manu era viitorul succesor al acestuia şi urma să aibă 6000 de supuşi, scrie CTV News. El a fost încoronat câteva luni mai târziu, în Ghana.

Acum Manu s-a întors înapoi în Canada, pentru câteva luni, la vechea sa slujbă, cea de grădinar. Bărbatul spune că "e mândru" să lucreze pentru şefa sa, explicând că scopul său e să strângă bani pentru tribul său.

Alături de soţia sa canadiană şi de şefa sa din Canada, regele Manu a creat o organizaţie umanitară numită "To the moon and back" ca să trimită ajutoare medicale şi instrumente de scris celor din tribul său. El spune că este o cu totul altă persoană de la încoronarea sa şi că vrea "să gândească bine şi să accepte toţi oamenii, indiferent de cine sunt, de vârsta lor sau de puterea fizică". Manu vrea să îşi împartă timpul între Canada şi Ghana.

Mai multe articole despre:
Ghana rege fundaţie rege trib eric manu