MENIU

A fost inaugurat pasajul „Poarta Eroilor” din sectorul 4

A fost inaugurat pasajul „Poarta Eroilor” din sectorul 4

A fost inaugurat noul pasaj din Sectorul 4 al Capitalei, denumit Poarta Eroilor. Investiția a fost de peste 25 de milioane de euro și reprezintă o legătură între stațiile STB și stația de metrou. Proiectul a avut două componente principale: cea de infrastructură și fluidizare a traficului și cea de estetică. Investiția include și amenajarea mai multor spații verzi în zonă. 

”Suntem obligați să aplicăm planul de mobilitate urbană durabilă. Este o prioritate pentru noi să ducem metroul în comunele și orasele limitrofe din județul Ilfov. Vom amenaja benzi unice, așa cum am făcut și anii anteriori, vom introduce autobuzul școlar. Trebuie în continuare să facem achiziții de mai multe autobuze prietenoase cu mediul, fie hibrid, fie euro”, a spus Gabriela Firea, în discursul de la evenimentul de inaugurare a pasajului.

Proiectul a fost finanțat din fonduri europene, iar întreaga lucrare a costat peste 25 de milioane de euro.

„Acest nod intermodal reușește să facă legătura între stațiile STB și stația de metrou Eroii Revoluției 1. Această resistematizare a avut două componente extrem de importante: una în mod clar legată de infrastructură. A aparut si necesitatea unei componente de estetică. Numele final pe care îl are acest ansamblu este Poarta Eroilor”, a spus Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Bucureștenii vor putea folosi noul pasaj începând cu data de 10 iunie.

Tot astăzi, Gabriela Firea a participat și la ceremonia organizată de Ziua Educației. Școlile supraaglomerate, clasele relocate din cauza clădirilor aflate de multă vreme în renovare și consumul de droguri printre elevi au fost principalele teme de discuție. Candidatul PSD la Primăria Capitalei le-a transmis profesorilor că autoritățile locale vor găsi soluții pentru rezolvarea acestor situații. 

Promovare electorală - Partidul Social Democrat - Organizația Mun. București CMF 21240002