MENIU

Cutremur în MAI. Cei care l-au acoperit pe polițistul pedofil, puși la zid

Ancheta extinsă în cazul polițistului pedofil

Ancheta în cazul polițistului pedofil a fost extinsă, anunță Realitatea TV. Sunt vizați polițiști suspectați de favorizarea făptuitorului.

Parchetul General a decis vineri extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizare a făptuitorului, în legătură cu modul în care poliţiştii au efectuat ancheta în cazul plângerii depuse împotriva lui Eugen Stan de către o femeie, care a reclamat faptul că a fost agresată sexual în decembrie 2016.

"Din ordonanţa de extindere a urmăririi penale rezultă că procurorii urmează să verifice modul în care au fost efectuate cercetări de către Poliţia Sector 5 Bucureşti, Secţia 18 Poliţie, cu privire la săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală împotriva unei persoane vătămate, la data de 10 decembrie 2016. În mod concret, procurorii urmează să stabilească dacă inculpatul Stan Eugen a fost ajutat în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor efectuate în cauză ori în scopul împiedicării tragerii sale la răspundere penală", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Polițistul pedofil, decorat în 2012 de Președinție. Cum justifică Traian Băsescu

Eugen Stan, poliţistul arestat pentru mai multe fapte de agresiune sexuală asupra minorilor, a fost decorat în 2012, de către preşedintele României, cu ordinul "Bărbăţie şi Credinţă", pentru participarea la deszăpezire, potrivit preşedintelui Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor SED LEX, Florin Vîlnei.

Decretul a fost semnat de Traian Băsescu pe 5 iulie 2012, cu câteva zile înainte ca acesta să fie suspendat din funcţia de preşedinte de către Parlament.

Fostul preşedinte Traian Băsescu, cel care a semnat în 2012 decretul de decorare a poliţistului arestat pentru pedofilie, Eugen Stan, cu ordinul "Bărbăţie şi Credinţă", a declarat pentru Mediafax că un preşedinte nu cere niciodată dosare, listele venind de la minister.

Mai multe articole despre:
politist pedofil