MENIU

A fost desemnat cel mai inutil cuvânt al anului

A fost desemnat cel mai inutil cuvânt al anului

În timp ce 'because' a primit titlul de Cuvântul Anului în SUA, un alt cuvânt, mai degrabă curios, a fost premiat pentru inutilitatea sa: 'Sharknado', informează lalibre.be.

Premiul a fost creat în 1991 și a devenit o tradiție de cealaltă parte a Atlanticului. În fiecare an, în luna ianuarie, American Dialect Society (ADS) se reunește pentru a alege Cuvântul Anului. Premiul pentru 2013 a fost câștigat de 'because', după ce în anii precedenți fuseseră desemnate câștigătoare cuvintele 'hashtag', 'occupy', 'app' și 'tweet', scrie Agerpres.

ADS a adăugat un pic de sare și piper din 2008, creând o serie de premii care să răsplătească, uneori cu ironie, evoluții și derivate ale limbii lui Shakespeare. La Cuvântul Anului s-au adăugat cel mai folosit cuvânt, cel mai creativ, cel mai eufemistic și cel mai inutil. În acest an, cel mai inutil cuvânt a fost ales 'Sharknado'. Termenul, contracție din 'shark' (rechin) și 'tornado' (tornadă), a fost creat special pentru un film TV cu buget mic, difuzat vara trecută pe SyFy. În film o imensă tornadă absoarbe rechini din Oceanul Pacific, pe care îi lasă să cadă, asemenea unei ploi, peste Los Angeles.

Mai multe articole despre:
cel mai inutil cuvânt cuvânt inutil SUA