MENIU

A fost descoperit un antibiotic natural, care combate până şi cele mai puternice infecţii

<p>A fost descoperit un antibiotic natural, care combate p&acirc;nă şi cele mai puternice infecţii</p>

Cercetătorii germani au descoperit o bacterie care produce un antibiotic ce combate chiar şi infecţiile puternice cu Stafilococ auriu, iar această se găseşte în nasul omului.

Stafilococul auriu, care provoacă infecţii puternice la nivelul pielii şi nu numai, a devenit foarte rezistent la antibioticele folosite în mod obişnuit pentru combaterea lui şi s-a dezvoltat într-o super bacterie cunoscută drept "MRSA" - Stafilococ auriu meticilino-rezistent.

Substanţă nou descoperită, numită de cercetători "lugdunin", şi-a dovedit eficacitatea la testele pe şoareci. Rozătoarele infectate cu Stafilococ auriu au fost unse cu substanţă, ceea ce a dus la o "reducere dramatică" a rănilor pe care le aveau, relatează ziare.com.

Bacteria care produce noul antibiotic este întâlnită la aproximativ 10% dintre oameni, în cavitatea nazală, şi poate cauza şi ea infecţii. Însă cercetătorii au mai descoperit că numai 6% dintre cei 187 de pacienţi internaţi studiaţi care aveau bacteria aveau şi Stafilococ auriu, în timp ce dintre pacienţii care nu aveau bacteria în nas 34% erau infectaţi cu Stafilococ auriu.

Descoperirile sunt încurajatoare, însă trebuie făcute în continuare testări care pot dura mai mulţi ani până să fie obţinut un medicament.

Mai multe articole despre:
Antibiotice infecţii antibiotic natural