MENIU

A fost ales noul președinte al Camerei Deputaților. Câștigătorul și-a învins contracandidatul, George Simion, cu 205 voturi "pentru"

Vasile Daniel Suciu, noul președinte al Camerei Deputaților. Foto: Facebook

Deputatul social-democrat Daniel Suciu a fost ales luni, de plen, în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Votul a fost secret cu buletine de vot.

Daniel Suciu a primit 205 voturi "pentru" şi 68 de voturi "împotrivă".

Contracandidatul său a fost deputatul AUR George Simion, care a primit 24 de voturi "pentru" şi 249 de voturi "împotrivă".

Conform articolului 24 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, membri ai Biroului permanent sunt aleşi la propunerea grupurilor parlamentare, în funcţie de ponderea acestora, ţinând cont de configuraţia politică a forului şi de negocierile dintre liderii grupurilor parlamentare.

Cine este Daniel Suciu

Conform informațiilor postate pe pagina oficială a Camerei Deputaților, Vasile Daniel Suciu a fost ales deputat în circumscriptia electorala nr.6 Bistriţa-Năsăud din partea PSD. 

În ceea ce privește activitatea sa ca deputat al României, site-ul Camerei Deputațior a contorizat:

Luari de cuvânt: la 2573 puncte de sumar (în 168 sedinte)
Luari de cuvânt în BP: 1578 (în 165 sedinte)
Propuneri legislative initiate: 62, din care 32 promulgate legi
Proiecte de hotarâre initiate: 1
Întrebari si interpelari: 1
Motiuni: 6

Conform CV-ul său, postat pe pagina Guvernului, Suciu a absolvit Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Drept, sectia Stiinte Politice și este licentiat in Stiinte Politice. În 2011 a absolvit Scoala de Studii Academice Postuniversitare „Ovidiu Sincai” Bucuresti fiins deținătorul unui Master in Management Politic. Între 2015-2016 a urmat un curs Politica Externa si Diplomatie în cadrul Institutului Diplomatic Roman. 

Din Iunie 2010 este Vicepresedinte PSD Bistrita-Nasaud. 

În perioada ianuarie 2007- septembrie 2007 a fost Director al Cancelariei Prefectului județului Bistrita-Nasaud. Între septembrie 2007-Iunie 2012 a fost consilier parlamentar, iar din decembrie 2012  este deputat în Parlamentul României. Din Februarie 2018 este lider al Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat.

PNL: Azi intră în dezbatere proiectul de lege liberal privind neimpozitarea pensiilor până la 3000 lei