MENIU

Zeci de elevi și cadre didactice de la mai multe școli din Mehedinți acuză simptome de toxiinfecție alimentară. E posibil activarea planului roșu regional

Astăzi, începând cu ora 14:15, a fost activat Planul Roșu de intervenție în județul Mehedinți, după ce un apel la numărul de urgență 112 a semnalat o situație gravă în localitățile Almăjel, Oprișor, Salcia și Ștircovița. Mai mulți minori au raportat stări de rău și simptome specifice toxiinfecției alimentare, declanșând o intervenție de urgență a echipajelor ISU Mehedinți. Se pare că toate victimele au consumat hrana primită la școală.

UPDATE 17.30 - S-a ajuns la 71 minori, conform surselor Realitatea PLUS. S-a solicitat să se cheme  medicii si asistente  de la UPU.  E posibil activarea planului rosu regional.  Momentan nu sunt date ca ar fi copii in stare critică.

UPDATE 15:30 - Autoritățile au transmis că elevii de la 4 scoli au acuzat stări de voma după ce au consumat masa de prânz. In prezent sunt echipajele de politie la fiecare unitate si echipajele de ambulanță care acorda îngrijiri medicale. 

La școala Vladaia au fost 23 de copii, din care 9 au plecat cu ambulanta, 3 au primit îngrijiri si 10 așteaptă îngrijiri. 

La scoala la Oprișor sunt 25 de copii, toți transportați la spital

La Salcia sunt 3 copii care așteaptă îngrijiri.

UPDATE - 15:15
ISU Mehedinți intervine cu următoarele forțe: 
- 4 echipaje SMURD;
- 2 autospeciale de transport personal și victime multiple.
Din primele informații, la această oră, un număr de aproximativ 53 de minori cu vârste cuprinse între 5-14 ani și 1 adult au nevoie de asistență medicală. 

Echipajele de prim ajutor evaluează starea copiilor. Aceștia sunt de pe raza localităților Almăjel, Oprișor, Salcia și Ștircovița. 

Intervenția este în desfășurare.

UPDATE - Conform surselor REALITATEA PLUS, 47 de persoane (elevi și cadre didactice) de la mai multe unități de învățământ au acuzat stare de rău după ce au consumat alimente de la aceeași firmă de catering. Începând cu ora 14.15 a fost activat Planul roșu de intervenție.
Sunt recepționate apeluri și de la copiii care au ajuns la domiciliu după terminarea cursurilor.

Mai mulți minori din Mehedinți au ajuns de urgență la spital

Imediat după primirea apelului, la fața locului au fost trimise echipaje de prim ajutor pentru a evalua și trata persoanele afectate. Echipele medicale și de intervenție sunt mobilizate pentru a acorda asistență de specialitate, iar starea copiilor este monitorizată atent.

Autoritățile urmează să stabilească cu exactitate sursa posibilei toxiinfecții alimentare și să ofere informații suplimentare despre numărul total al minorilor afectați și starea acestora.