MENIU

A dat like unei fotografii, dar școala l-a sancționat drastic. Ce a pățit întrece orice imaginație

Un elev de clasa a șaptea de la o școală din Ohio a fost suspendat pe o perioadă de 10 zile după ce profesorii au descoperit că acesta dăduse like unei imagini pe Instagram. Fotografia reprezenta o armă cu aer comprimat, iar corpul profesoral a considerat că acest fapt reprezintă o amenințare la siguranța școlară.

Zachary Bowlin, care obișnuiește să joace airsoft, alături de prietenii lui, sub supravegherea tatălui său, a avut pare de o surpriză de proporții a doua zi după like-ul buclucaș. Acesta a fost luat deoparte și percheziționat, apoi a fost anunțat că va fi exmatriculat timp de 10 zile, timp în care vor fi făcute cercetări.

Tatăl lui Zachary s-a arătat stupefiat și declară că niciodată fiul său nu a dat dovadă de un comportament agresiv.

„Nu a distribuit, nu a făcut comentarii, nu a postat nimic amenințător, ci pur și simplu a dat like la o poză cu un pistol. Pentru asta a fost suspendat 10 zile. Copilul meu, cel care a postat imainea și alți câțiva obișnuiesc să joace airsoft în curte, așadar știu despre ce e vorba, nu m-am îngrijorat niciodată”, a declarat Marty Bowlin, tatăl băiatului.

Oficialii școlii au menționat că „școala își rezervă dreptul să suspende orice elev care dă dovadă de un comportament violent, perturbator, hărțuitor, intimidant sau orice alt comportament inadecvat, față de care are toleranță zero” și „până la soluționarea anchetei, elevul poate fi izolat din mediul educațional.”

Sancțiunea a fost ridicată după ce părinții lui Zachary au discutat cu profesorii, iar băiatul s-a putut întoarce la ore.