MENIU

A crescut puiul de gorilă, apoi l-a eliberat. După 5 ani s-au întâlnit în sălbăticie. Acolo...

Damian Aspinall, un antreprenor și ecologist milionar din Marea Britanie, a călătorit într-o țară africană în speranța că se va reîntâlni cu una dintre gorile născute și crescute în parcul Aspinall, situat în Anglia rurală.

Îl căuta pe Kwibi, o gorilă de sex masculin în vârstă de zece ani, care a fost reintrodus în sălbăticie, împreună cu alte șase gorile, în anul 2010.

"A fost o gorilă foarte, foarte dulce - una dintre primele gorilele pe care le-am adus înapoi în Gabon și pe care le-am eliberat în sălbăticie. Nu știam sigur cum avea să reacționeze, deoarece atacase deja două persoane în Anglia. Deci, a fost considerat periculos ", a spus Aspinall.

Din cauza perioadei lungi de timp care s-a scurs de când Aspinall și Kwibi s-au văzut ultima dată, bărbatul nu era sigur cum va reacționa animalul.

După ore întregi de căutari, Aspinall l-a găsit pe Kwibi pe malul râului. Acesta i-a spus echipei sale să-i arunce mâncare pentru a-i distrage atenția lui Kwibi în cazul în care lucrurile vor lua o întorsătură ciudată.

Pe măsură ce omul s-a apropiat de vechiul său prieten, Kwibi l-a recunoscut. Urmărește videoclipul de mai jos pentru a vedea cum a decurs întâlnirea.

Mai multe articole despre:
gorilă aspinall pui de gorila kwibi