MENIU

A băut ceai din fruze de nuc, în fiecare seară. Efectele sunt uimitoare!

A băut ceai din fruze de nuc, în fiecare seară. Efectele sunt uimitoare!

Frunzele de nuc sunt o parte importanta a medicinei naturistei romanesti, dat fiind faptul ca sunt ticsite cu substante cu proprietati uimitoare. In frunzele de nuc se regasesc taninuri elagice, plus o varietate de derivati de naftochinona, carora li se adauga acidul cafeic, acidul ascorbic, glicozidele flavonice, p-cumaricul si o cantitate redusa de ulei volatil.

Frunzele de nuc conţin uleiuri volatile, vitamina C, minerale, taninuri, flavonoide – substanţe care au acţiune antiseptică, emolientă şi regeneratoare asupra părului.

Decoctul din frunze de nuc este recomandat pentru întărirea firului de păr, pentru prevenirea căderii părului. Datorită proprietăţilor astringente, frunzele sînt recomandate persoanelor cu păr gras.

De asemenea, infuzia de frunze de nuc are o influenta pozitiva asupra sistemului digestiv, contribuind la imbunatatirea digestiei, dar si la tratarea unei palete largi de afectiuni.

Pregateste infuzia adaugand 1 lingurita de frunze la 250 ml apa clocotita. Acopera cana si lasa la infuzat timp de 10 minute. Se recomanda consumul a 2-3 cani de infuzie de frunze de nuc pe zi.

Ceaiul poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul enteritei, gastritei si a inflamatiilor intestinale, actionand si ca un antidiareic eficient.

Infuzia de frunze de nuc este utila in diabetul zaharat, hepatite, icter, candidoze, leucoree, rahitism, intoxicatii cu metale grele, incontinenta urinara.

De asemenea, decoctul de frunze de nuc poate fi folosit pentru a trata arsurile solare, dar si alte probleme ale pielii, precum dermatita, acneea, eczemele si furunculozele.