MENIU

A apărut langoșul Dubai. Cu cât se vinde noua găselniță gastronomică

A apărut langoșul Dubai

Ciocolata Dubai a devenit un adevărat fenomen, stârnind imaginația românilor și inspirându-i să creeze noi delicii culinare. Dacă ciocolata Dubai a reușit să capteze atenția pe rețelele sociale, acum a venit vremea ca acest trend să facă „pui” și să se transforme într-un nou preparat gastronomic: Langoșul Dubai.

Langoșul s-a revigorat sub influența ciocolatei Dubai. Această inovație culinară și-a făcut simțită prezența la stand-urile de produse tradiționale și se vinde la prețul de 20 lei. Langoșul Dubai promite să ofere o experiență gustativă unică, punând în evidență combinația dintre aluatul pufos și umplutura savuroasă de cremă de ciocolată și fistic.

Noul Langoș Dubai este realizat dintr-o rețetă simplă, dar rafinată. Ingredientele de bază includ făină, sare, zahăr, ulei, drojdie și apă, care, combinate cu creativitatea bucătarilor și a gospodinelor din România, transformă un preparat rustic într-o adevărată delicatesă. Aluatul cântărește 175 grame, iar umplutura, delicioasa cremă de ciocolată și fistic, are 60 grame, oferind astfel un echilibru perfect între gust și textură, scrie foaiatransilvana.ro.

Această inovație culinară face parte dintr-un trend mai amplu de reinterpretare a unor rețete tradiționale românești, inspirate din diverse colțuri ale lumii. Langoșul Dubai nu este doar un preparat, ci și o dovadă a creativității gastronomice a românilor, care reușesc să îmbine tradiția cu modernitatea. 

Confruntarea candidaților pe drumul spre Cotroceni se vede pe Realitatea.NET! Ana Maria Păcuraru, tur de forță: TU DECIZI în ziua votului!

Ingrediente Ciocolata Dubai

  • 150 g ciocolată cu lapte + 1 linguriță de ulei de floarea soarelui
  • 50 g fidea specială (kataifi, knafeh, künefe)
  • 15 g unt
  • 100 g cremă de fistic (cumpărată sau de casă – vă las rețeta)
  • 2 lingurițe tahini (pastă de susan)
  • un praf de sare
  • opțional: 15 g fistic tocat