MENIU

A 10-a zi de proteste în Piața Victoriei: Aproximativ 5.000 de oameni au ieșit în stradă

A 10-a zi de proteste în Piața Victoriei. Continuă demonstrațiile în fața clădirii Guvernului, acolo unde românii au început să se strângă încă de la orele prânzului. Înarmați cu steaguri, vuvuzele și pancarte, oamenii scandează împotriva Guvernului și coaliției parlamentare PSD-ALDE, susținând că abrogarea OUG 13 și demisia lui Florin Iordache din funcția de ministru al Justiției nu sunt de ajuns. 

UPDATE 22.45: Oamenii au început să părăsească Piața Victoriei în jurul orei 22.00, protestul fiind aproape de final. Peste 5.000 de români au scandat pentru a 10-a seară consecutiv împotriva Guvernului Grindeanu și coaliției parlamentare PSD-ALDE. 

UPDATE 21.45: Aproximativ 5.000 de persoane protestează în Piața Victoriei. Oamenii ceri demisiile a trei politicieni, respectiv Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și liderul PSD, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și liderul ALDE, și Sorin Grindeanu, prim-ministrul României. 

UPDATE 21.30: Protestul din Piața Victoriei a luat amploare. Circulaţia a fost blocată atât dinspre Bulevardul Kiseleff, cât şi spre Şoseaua Titulescu şi Calea Victoriei. În acest moment se mai poate circula doar prin faţa Guvernului, spre Şoseaua Aviatorilor.

Peste 4.000 de persoane scandează în acest moment, suflă în vuvuzele și flutură steagurile României, Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii. 

UPDATE 21.00: Românii s-au strâns din nou în număr mare și scandează împotiva Guvernului Grindeanu. Aproximativ 4.000 de oameni sunt, la această oră, în Piața Victoriei, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 20.15: Traficul a fost oprit pe Bulevardul Kiseleff și pe sensul de mers dinspre Bulevardul Aviatorilor spre Piața Victoriei. Protestatarii flutură drapelele României, Uniunii Europene și Statelor Unite.

UPDATE 19.45: Protestul din Piața Victoriei ia amploare. Peste 300 de oameni sunt la această oră în fața clădirii Guvernului, scandând lozinci antiguvernamentale. 

Deomnstrații afișează pancarte cu mesaje precum "PSD, ciuma roșie", "Jos Guvernul!" sau "#Rezist", flutură steagul României și suflă în vuvuzele. 

UPDATE 18.30: Peste 100 de persoane protestează la această oră. "Insuficient", spun protestatarii din Piaţa Victoriei pentru Realitatea TV, după demisia lui Florin Iordache, care cer ca dacă pe OUG 13 există semnătura premierului Grindeanu, aşa cum ei cred că este, primul-ministru să îşi dea demisia.

Câteva zeci de persoane se află, în jurul orei 18.00, în Piața Victoriei, îndurând gerul și scandând împotriva Guvernului Grindeanu. 

Protestatarii spun că vor continua să lupte pentru principiile și valorile democrației și că nu vor renunța indiferent de vremea de afară. 

"M-am îmbrăcat cu patru cojoace pentru a putea rezista. Dar rezist! Nu renunțăm!", a declarat unul dintre românii prezenți în Piața Victorie.