MENIU

9 beneficii ale duşurilor reci

dus rece

Duşul rece este considerat o practică bizară de foarte mulţi oameni. Cu toate acestea, duşul rece oferă o mulţime de beneficii printre care o claritate mentală îmbunătăţită şi o stare de spirit superioară. Chiar dacă nu toată lumea a auzit de folosirea duşului rece, trebuie spus că yoginii şi călugării se spală astfel de multă vreme. Pentru că duşurile scoţiene, aşa cum mai sunt numite duşurile reci, sunt o modalitate excelenţa de a practica non-rezistenţă.

Dacă eşti deschis unor experienţe noi în viaţa ta, iată câteva dintre beneficiile oferite de duşurile reci. 

Cresc conştientizarea

În momentul în care a intrat în apa rece, ritmul cardiac se accelerează şi respiraţia devine mai profundă din cauza şocului trăit de corp. Respiraţia adâncă este modul în care organismul încearcă să se încălzească şi, în timpul procesului, creierul se oxigenează mai bine în vreme ce ritmul cardiac rapid creşte circulaţia sanguină şi nivelul de adrenalină. Acest lucru înseamnă un surplus rapid de energie numai bun pentru a te pune pe picioare la începutul zilei.

Îmbunătăţesc imunitatea

Potrivit unui studiu realizat în 1993 de către Thrombosis Research Institute (Marea Britanie) persoanele care fac zilnic duşuri scoţiene experimentează o creştere a numărului de celule albe din sânge – cele care sunt responsabile cu anihilarea virusurilor şi a bacteriilor din organism. Această creştere are legătură cu îmbunătăţirea metabolismului că efect a încercării corpului de a se încălzi.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.