8 semnale de alarmă care îţi arată că ai paraziţi intestinali. Mergi urgent la medic!
Cel puţin 1 din 3 persoane suferă de paraziţi fără să ştie. Află care sunt cele 8 semnale de alarmă pe care cu toţii trebuie să le cunoaştem. Paraziţii sunt organisme mici care trăiesc şi se hrănesc cu organe mai mari. Dr. Josh Axe explică cum mai mult de 50% dintre oameni au paraziţi în corpul lor pe care i-au luat fie că au vizitat o ţară străină, că au consumat carne negătităa, pentru că s-au expus la corpuri contaminate din ape (golfuri, iazuri, lacuri) sau pentru că au intrat în contact cu un animal sau alte persoane infectate.
Corpul omenesc poate fi gazdă a mai mult de 130 de tipuri de paraziţi, iar infecţiile pot fi fie uşoare, fie foarte periculoase.
Iată care sunt principalele 8 simptome ale prezenţei paraziţilor în organism.Principalii paraziţi care afectează organismul uman:
1. Lipsa de putere şi oboseală. Va simţiţi drenaţi de forţă şi energie? Viermii intestinali pot elimina vitaminele şi nutrienţii din organism ceea ce va îngreuna fiecare funcţie a acestuia. Dacă în ciuda faptului că dormiţi cât trebuie şi va hrăniţi cum trebuie, tot aveţi acea stare de letargie şi oboseală, este foarte posibil să aveţi paraziţi în corp.
2. Instabilitate mentală. Reziduurile toxice ale „oaspeţilor nepoftiţi” pot atacă neuronii cauzând stări de nervozitate, depresie, iritabilitate şi modificări de dispoziţie.
3. Probleme de digestie. Dacă aveţi gaze intestinale, senzaţie de balonare, dureri abdominale, constipaţie sau diaree, fără să puteţi identifica o cauză anume, ar fi cazul să luaţi în considerare prezenţa paraziţilor în corp.
4. Diareea călătorului. Dacă recent aţi vizitat o altă ţară şi v-aţi trezit dintr-o dată cu diaree, este foarte posibil să fi luat paraziţi din ţară respectivă.
5. Apetit crescut, dar scădere în greutate. Viermii tenia sunt recunoscuţi pentru creşterea apetitului şi scăderea în greutate. Aceşti paraziţi consumă alimentele mâncate lăsând organismul înfometat, nesatisfăcut şi cu un trend al pierderii kilogramelor.
6. Mâncărime. Dacă aveţi senzaţie de mâncărime în zona anusului, este foarte posibil să aveţi paraziţi. Aceştia îşi depun ouăle în acea zonă, de aici şi mâncărimile şi iritatiile ce pot apărea.
7. Deficienţă de fier. Nu aveţi suficient fier? Este posibil să fie din cauza paraziţilor numiţi nematode. Aceştia se instalează în intestine ca la ei acasă şi apoi încep să se hrănească cu nutrienţi şi vitamine, inclusiv fier.
8. Probleme cu somnul. Vă este foarte greu să adormiţi şi pierdeţi mult timp răsucindu-vă de pe o parte pe cealaltă? Va treziţi des? Din nou, paraziţii pot fi o explicaţie plauzibilă.