MENIU

8 afecţiuni tratate cu arnică

Afecţiuni tratate cu arnica

Arnica este un remediu recunoscut pentru vantaile ramase in urma loviturilor sau cucuie. Befeciile acestei plante nu se opresc aici. Arnica este buna si daca iti curge sange din nas, pentru durerile musculare sau inainte de o opearatie. Vezi mai jos 8 afectiuni tratate cu arnica.

1. Arnica pentru sangerari nazale

Arnica actioneaza asupra vaselor sanguine, mai ales asupra capilarelor. Ea ajuta la stoparea sangerarilor, mai ales daca acestea sunt de origine traumatica (o lovitura de exemplu). Daca sangerarile nazale sunt declansate de un stranut sau apar atunci cand iti sufli nasul, trebuie sa mergi la O.R.L. In orice situatie ti-ar curge sange din nas, nu apleca nasul in spate, ci in fata, ca sa eviti formarea unui cheag de sange. Pentru stoparea sangerarilor nazale, iar 3-5 granule de arnica 5CH sau 9CH, la fiecare 30 de minute, pana inceteaza.

2. Arnica pentru varicele superficiale

Arnica intareste peretii vaselor de sange si le impiedica sa pocneasca, fenomen care duce la aparitia firisoarelor albastre, rosii sau violete de la suprafa pielii. Pentru varicele superficiale, trebuie facut un tratament indelungat, de 2-3 luni cu arnica. Se iau intre 3 si 5 granule de arnica 5CH o data sau de doua ori pe zi.

3. Arnica pentru dureri

Dupa un soc mare, cazatura sau acciden, arnica ajuta la calmarea durerilor sechelare, in special celor musculare, care pot dura cateva sapatamni sau chiar cateva luni.

In acest caz se foloseste arnica in concetratii mari (15 sau 30 CH). Daca ai dureri mari, care dureaza de mult timp, si vrei sa apelezi la tratamente naturiste, mergi la un homeopat care iti poate face o schema de tratment si iti spune care sunt dozele indicate.

Vezi mai multe pe curademiere.ro.