MENIU

75.000 de vouchere aprobate în prima etapă a programului ”Rabla pentru Electrocasnice”. Lista comercianților unde pot fi utilizate

75 de milioane de lei pentru ”Rabla pentru electrocasnice”

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat, luni, că în prima etapă a programului ”Rabla pentru Electrocasnice” au fost aprobate 75.000 de vouchere. Cele mai multe au fost emise pentru achiziționarea de frigidere. 

Din cele 75.000 de vouchere emise, 32.556 au fost aprobate pentru categoria ”Frigidere”, 29.407 pentru ”Maşini de spălat rufe” şi 13.037 pentru ”Maşini de spălat vase”, potrivit comunicatului AFM.

Instituția amintește că tichetele valorice au termen de valabilitate de 15 zile de la data publicării listei, care poate fi deja consultată pe site-ul Administraţiei.

Voucherul se poate folosi fie în magazinele fizice, prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele online, prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului. 
Lista comercianţilor la care pot fi utilizate voucherele este publicată pe pagina de internet a AFM, la adresa: https://www.afm.ro/rabla_electrocasnice_comercianti_validati.php.

Beneficiarul are obligaţia de a încărca CI/BI şi declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de AFM, în aplicaţia informatică, până la momentul utilizării voucherului, mai transmite sursa citată. 

Programul ”Rabla pentru electrocasnice” - sesiunea 2021 a debutat pe 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.
Următoarea etapă a programului va începe în 4 iunie, la 10:00. În această etapă se vor putea înscrie persoanele care vor să cumpere televizoare, laptopuri şi tablete.
Anul acesta, bugetul alocat programului este de 75 de milioane de lei, aproape dublă față de sesiunea din 2019. 

Citește și: ”Rabla pentru electrocasnice” începe pe 14 mai. Care sunt etapele programului și ce valoare au voucherele”

AFM a mai transmis că, după parcurgerea tuturor etapelor de selecţie a voucherelor, sumele aferente tichetelor generate şi neutilizate redevin disponibile. Ulterior, se poate relua întreaga procedură de selecţie pe etape, inclusiv etapa de înscriere în program/creare de cont.

La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere.