MENIU

7 moduri naturale de a-ți debloca nasul când suferi de răceală

7 moduri naturale de a-ți debloca nasul când suferi de răceală

Congestia nazală este unul dintre cele mai enervante simptome ale răcelii. Știm că te doboară, dar de aceea trebuie să ripostezi și să nu lași răceala să-ți controleze viața.

De la băuturi calde până la inhalarea de abur, există o mulțime de lucruri pe care le poți face acasă, fără a apela neapărat la medicamente.

Iată 7 modalități naturale, dovedite științific, care îți curăță căile respiratorii mai rapid și eficient.

1. Dormi pe o parte.

Un nas blocat înseamnă că există o mulțime de mucus prins în sinusuri care te împiedică să respiri corect. Așa că este important să ții capul ridicat în timpul nopții, adăugând o a doua pernă. De asemenea, este vital să încerci să dormi pe o parte în loc să dormi pe spate, deoarece asta te va ajuta cu blocajul.

2. Hidratează-te cu supe fierbinți si ceaiuri.

Consumul de lichide fierbinți s-ar putea să nu te ajute să scapi mai repede de răceală, dar va ameliora simptomele enervante. Cercetătorii au descoperit că oamenii care beau băuturi calde în loc de cele la temperatura camerei se simt mult mai bine. Mușețelul, ceaiul verde, supa de pui și apa fierbinte cu lămâie și miere te pot calma în mod eficient. Efectul placebo pe care îl creează este foarte important, astfel încât să te simți mai bine și mai ușurat.

Citește continuarea pe tabu.ro

Mai multe articole despre:
raceala nas infundat congestie nazala