MENIU

7 copii, printre VICTIMELE atacului cu rachetă din 8 aprilie, din gara Kramatorsk! La cât a ajuns BILANȚUL total

Bilanțul civililor uciși în atacul cu rachete lansat asupra gării din Kramatorsk, regiunea Donețk, pe 8 aprilie, a ajuns la 59 de persoane, între care 7 copii, a anunțat Procuratura Generală a Ucrainei. Potrivit sursei citate, doi copii răniți în urma atacului au murit recent în spital, relatează media ucrainene.

Anterior, autoritățile vorbeau despre cel puțin 50 de persoane ucise și alte 98 rănite în urma atacului cu rachetă din 8 aprilie asupra gării din Kramatorsk. Încă de la bun început au existat informații potrivit cărora printre morți s-au numărat și copii.

Atacul a fost puternic condamnat de comunitatea internațională, după ce imagini absolut șocante au început să fie distribuite pe rețelele de socializare.

"Neavând puterea şi curajul să ne înfrunte pe câmpul de luptă, distrug cinic populaţia civilă. Acesta este răul care nu cunoaşte limite. Şi dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată", a afirmat președintele Volodimir Zelenski, într-un mesaj extrem de dur transmis la scurt timp după atacul forțelor ruse.

La rândul lor, oficiali de la Kiev au spus că a fost vorba despre "un atac deliberat de intimidare" al rușilor și au numit țara condusă de Vladimir Putin ca fiind un "stat terorist". Mai mult, ei au afirmat că fiecare criminal de război va fi adus în fața Justiției.