MENIU

7 condimente care tratează reumatismul

7 condimente care tratează reumatismul

Frigul isi intra in drepturi din ce in ce mai mult in aceasta perioada, spre nefericirea persoanelor care sufera de reumatism.

Daca inainte aparea doar la persoanele in varsta, mai nou este intalnit si la tinerii care au suferit accidentari la tendoane sau sunt predispusi la inflamatii. Inainte de a apela la medicamente, natura ne pune la dispozitie diverse remedii benefice, care merita incercate, dar asta doar daca te afli cu boala in stadii incipiente.

1.Curcuma

Curcuma sau turmericul este un condiment de culoare galbuie, cu proprietati anti-cancer, antibacteriene si antiinflamatoare. Nu intamplator uleiul de curcuma este recunoscut pentru beneficiile asupra durerilor articulare. Curcuminul, substanta activa, este secretul. Pentru rezultate si mai bune poti utiliza curcuma la orice mancare sau smoothie, dar nu trebuie consumat intr-o cantitate mare, daca iei medicamente pentru subtierea sangelui, intrucat poate interfera cu alte substante.

2.Usturoi

Usturoiul trebuie consumat cat mai des nu doar pentru problemele cu reumatismul, ci si pentru prevenirea multor are probleme. Are proprietati antiinflamatoare, antibacteriene si fortifica sistemul imunitar. Partea minunata este ca poate fi inclus in aproape orice mancare de la creme tartinabile, supe, friptura pana la legume si smoothie-uri.

3.Piper negru

Exista atat de multe creme, uleiuri si suplimente pe baza de piper negru si asta pentru ca are in compozitie capsaicina, la fel ca si ardeii iuti, doar ca intr-o cantitate si mai mare. Efectul termic dat de piperul negru stimuleaza circulatia sangelui si calmeaza orice inflamatie de la nivelul pielii. In afara de cremele pe baza de piper poti incepe prin a utiliza piperul mai des si intr-o cantitate mai mare la mancaruri si smoothie-uri din fructe si legume. La fel de eficient este si piperul cayenne, cu care poti face cele mai deosebite sosuri.

Citeste continuarea pe bzi.ro.