MENIU

60 de câini fără stăpân, OMORÂȚI într-o singură zi, în adăpostul primăriei din Târgu Jiu. Cum se scuză cei care au ordonat MASACRUL?

Revoltă în rândul iubitorilor de animale din Târgu Jiu la aflarea veștii că 60 de câini fără stăpâni, din adăpostul public al Primăriei, au fost eutanasiați marți dimineață. Coordonatorul acțiunii spune că totul a fost legal și dă vina pe cei care de aproape un an nu au vrut să înfieze animalele, pentru a le salva de la eutanasiere. Asociațiile de protecția animalelor vor să depună o plângere penală, acuzând acte de cruzime.

Adăpostul canin este deținut de Primăria Târgu Jiu, însă este administrat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân“.

Directorul executiv al asociației a afirmat că s-a respectat legea și că acțiunea va continua, potrivit Gorj Online.

S-a făcut eutanasiere perfect legală. Au fost eutanasiați 60 de câini. Erau câini aflați în padoc din luna septembrie (2023 - N.R.). Orice câine poate să stea în adăpost 21 de zile și legea spune să fie eutanasiați de îndată. Eu i-am ținut 210 zile. Au venit să adopte trei zile, după care s-au oprit. Am făcut campanii și târg de adopții și nu a venit nimeni. Am împărțit pliante."

Oficialul local a precizat că acțiunea va continua. "Adăpostul era plin. (...) O să fac curățenie. O să-i eutanasiez pe toți, dacă nu vine nimeni să-i ia. (...) Capacitatea adăpostului este de 500 de câini. Eu am un contract cu Primăria Târgu Jiu. Câinii se adoptă în baza unei rezervări“.

Potrivit sursei citate, în șapte luni au fost capturați peste 1.200 de câini din Târgu Jiu.

Pe de altă parte, reprezentanții asociațiilor de protecție a animalelor spun că nu au fost anunțați de intenția de eutanasiere și că procedura nu a fost respectată, animalele fiind ucise într-un mod barbar, motiv pentru care vor depune plângeri penale împotriva asociației din Hunedoara.

Mai multe articole despre:
caini eutanasiati targu jiu adapost de stat scandal