6 sfaturi utile pentru a avea petunii pline de flori
Petunia este o planta de gradina, dar poate fi crescuta si in jardiniera, pe balcon, sau in ghivece suspendate la terase. In acest anotimp, petuniile curgatoare castiga locul I la cele mai vandute flori datorita coloritului si parfumului inmiresmat.
Petuniile infloresc din iunie pana in septembrie, sunt rezistente la vant, ploaie si frig. Dar ce ne facem atunci cand ele incep sa paleasca si sa se rareasca? Pentru a nu ajunge intr-o asemenea situatie, va aratam cateva sfaturi care va vor ajuta sa aveti cele mai frumoase petunii:
1.Ghiveciul cu petunii trebuie amplasat intr-un loc unde sa primeasca cam 6 ore de soare pe zi.
Plantarea rasadurilor in gradina se face in luna mai, la o distanta de 20-30 cm. Petuniile înfloresc din iunie pana in septembrie, sunt rezistente la vant, iar florile nu se strica daca ploua sau daca se face frig. Ele au nevoie de mult soare si de aceea trebuie tinute in locuri luminoase si calduroase, in bataia razelor solare.
2. Petuniile suspendate trebuie udate zilnic pe timp de vara.
Se verifica pamantul din ghiveci cu degetul daca petunia are sau nu nevoie de apa. Atunci cand solul pare uscat pe o adancime de 1 cm, trebuie sa udati abundent pana in momentul in care apa se va scurge prin orificiile ghiveciului. In ghivece suspendate, apa nu ramane in ghiveci si de aceea e bine ca pamantul sa fie abundent udat. Nu la fel se procedeaza pentru petuniile care sunt in ghivece simple sau plantate direct in gradina, scrie sfatnaturist.ro.