MENIU

6 locuri bântuite din Bucureşti: tu ştii poveştile din spatele lor?

Orice oraş are poveştile lui fascinante, însă niciunul nu pare să le întreacă pe cele ale Bucureştiului nostru drag. Poate că unele dintre ele par doar invenţii, dar cu siguranţă în aceste legende urbane se găseşte măcar o fărâmă de adevăr. Descoperă 6 locuri bântuite din Bucureşti şi ce poveşti se spun despre ele!

Curtea Veche, unul dintre cele mai vechi locuri bântuite din Bucureşti

Vlad Ţepeş a intrat în multe legende drept Dracula, iar Castelul Bran este asociat cu imaginea lui şi peste hotare. Însă nu multă lume ştie că fantomă lui preferă, de fapt, ruinele de la Curtea Veche, clădire aflată în inima Bucureştiului. Ea este considerată prima curte domnească din Capitală şi era formată la început din Palatul Voievodal, Biserica Curtea Veche, case cu saloane de recepţie, cancelarii domneşti, grădini şi grajduri. Mircea cel Bătrân este cel care a dat ordin să se construiască o cetate pe aceste locuri, însă Vlad Ţepeş a consolidat-o şi ridicat-o la stadiul de reşedinţa domnească mai târziu. În prezent, acest loc este considerat sit arheologic şi este protejat prin lege. Se spune că în nopţile cu luna plină se aud zgomote ciudate şi se pot observă umbre misterioase în această zona. Poate că fantomă lui Dracula, aşa cum a fost poreclit Vlad Ţepeş, îşi plânge căderea din putere şi acum, după atâţia ani.

Şcoală Centrală ascunde poveşti cutremurătoare

Printre locurile bântuite din Bucureşti se numără şi Şcoală Centrală, o instituţie dedicată iniţial educaţiei fetelor din familiile bune din Capitală. Construită în 1851 din ordinul lui Barbu Ştirbei, planul ei fiind conceput de către arhitectul Ion Mincu, clădirea a reprezentat un nume puternic în domeniu. Poveştile stranii despre acest loc pornesc de la faptul că aici fetele erau nevoite să suporte severitatea cadrelor didactice. Legendă urbană spune că această clădire ascunde multe lucruri dubioase. Uşi şi geamuri trântite fără intervenţia cuiva, mirosuri neplăcute, dar şi obiecte care plutesc.

Vezi mai multe pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
Curtea Veche Şcoala Centrală locuri bantuite