MENIU

6 boli autoimune care duc la îngrășare

Bolile autoimune sunt foarte greu de tratat, deoarece corpul își atacă propriile celule, pe care le detectează în mod eronat ca fiind dăunătoare. Adesea, aceste boli sunt și foarte greu de diagnosticat, din cauză că pot avea simptome similare cu ale altor boli mai comune. Există însă un simptom pe care câteva boli autoimune îl au în comun: schimbările în greutate.

Descoperă care sunt afecțiunile autoimune care pot provoca îngrășare!

Diabetul de tip 1

Diabetul de tip 1 este mai puțin frecvent decât cel de tip 2, însă acesta din urmă nu intră în categoria bolilor autoimune. Cel care există încă de la naștere se încadrează în această categorie deoarece sistemul imunitar atacă celulele din pancreas care formează insulina. Deoarece aceasta joacă un rol esențial în modul în care corpul folosește și stochează glucoza pentru energie, multe persoane cu diabet de tip 1 trebuie să facă tratament cu insulină și se pot îngrășa din cauza acesteia. Din fericire, problemele de greutate provocate de acest tip de diabet sunt mai ușor de gestionat decât cele cauzate de diabetul de tip 2.

Artrita reumatoidă

Îngrășarea nu este un simptom specific al artritei reumatoide, însă este foarte întâlnită la o mare parte dintre pacienții care suferă de această boală. Tratamentele cu steroizi, substanțe folosite pentru a reduce inflamația, pot duce la o acumulare a kilogramelor și la retenția de lichide, iar simptomele aceste afecțiuni autoimune pot face foarte dificilă menținerea siluetei, pentru că pot fi foarte dureroase. Pentru a ține sub control greutatea, este important să faci mișcare - cel puțin 15 minute de mers pe jos în fiecare zi!

Citeşte continuarea pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
boli autoimune