MENIU

50% din dosarele de pensii au fost recalculate! 3 milioane de seniori vor avea măriri! Anunțul lui Daniel Baciu

50% din dosarele de pensii au fost recalculate! 3 milioane de seniori vor avea măriri! Anunțul lui Daniel Baciu

Anunțul momentului pentru pensionari! Șeful Casei de Pensii a anunțat că 50% din dosarele de pensii au fost deja recalculate, iar deciziile au fost emise și trimise către Poșta Română pentru a fi distribuite pensionarilor. Daniel Baciu a anunțat că majorările vor fi substanțiale, însă cel mai mult vor primi seniorii care au stagii mari de cotizare pentru că se acordă puncte de stabilitate. 

„Pe data de 15 august este termenul limita aceste decizii să fie transmise în integralitate către colegii de la compania națională poșta română. Ei să aiba timpul necesar, între 15 august și 1 septembrie, să le trimită. Iar cu data de 1, pensionarii își vor primi drepturile bănești recalculate conform noii legi.

În momentul de față, colegii mei au finalizat 50% din numărul total de dosare la nivel național. În mare majoritate, pensiile vor crește. Noi estimăm că peste 3 milioane vor avea măriri ale pensiilor în urma acestui proces de recalculare.

Creșterile sunt substanțiale și aici mă refer la noutatea principala a legii. Acele puncte de stabilitate care fac diferența. Toți pensionarii care au realizat un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani primesc aceste puncte de stabilitate”, a spus Daniel Baciu la Realitatea PLUS.

Pensionarii, sfătuiți SĂ STEA ACASĂ în zilele în care ar trebui să primească deciziile de recalculare

Mai multe articole despre:
dosare pensii majorare decizii