MENIU

5 simptome pe care le treci cu vederea şi care ascund afecţiuni grave

5 simptome pe care le treci cu vederea şi care ascund afecţiuni grave

Corpul tău îți transmite semnale cărora trebuie mereu să le acorzi atenție. Unele dintre ele sunt prea des ignorate și ascund afecțiuni care, dacă le lași să se agraveze, îți vor afecta stilul de viață pe termen lung.

Fluctuațiile de greutate care nu sunt precedate de schimbări în alimentație pot avea o cauză ascunsă

Te-ai îngrășat sau ai slăbit aparent fără nicio explicație? Fluctuațiile de greutate sunt adesea consecințe ale problemelor de la nivelul tiroidei, glanda care influențează în foarte mare măsură felul în care ne simțim. Oricând apar probleme de greutate, ea poate fi o cauză, așa că nu trebuie niciodată să ignori aceste semne clare pe care ți le dă propriul organism.

Acneea la maturitate nu apare doar din cauza tratamentelor cosmetice

Acneea apărută la maturitate trimite multe femei în saloanele de cosmetică pentru tratamente faciale de curățare în profunzime, însă adevărata soluție s-ar putea afla la medicul ginecolog. Apariția coșurilor este asociată cu problemele hormonale, în special cu afecțiunea numită sindromul ovarului micropolichistic. Dacă te confrunți cu apariția coșurilor mult după vârsta adolescenței, vizita la ginecolog este în mod cert una imperativă.

Nicio durere de cap nu trebuie ignorată, dacă este recurentă

Migrenele sunt semnale clare că organismul se confruntă cu o afecțiune, scrie femeia.ro. Ele pot fi puse pe seama oboselii, a lucrului prelungit la calculator, a luminii prea puternice sau prea slabe, însă, în final, ele sunt un simptom care nu trebuie ignorat sau mascat. Orice migrenă recurentă merită o investigație și ar putea ascunde o serie de afecțiuni precum infecții stomatologice sau din aria ORL, dar și afecțiuni pulmonare.

Mai multe articole despre:
acnee durere de cap cauze migrene