MENIU

5 semne ale unor posibile boli renale

Rinichii sunt organe cheie în detoxificarea corpului, iar când nu mai funcționează așa cum ar trebui o mare parte din toxine se păstrează la nivelul sângelui și provoacă inflamații, oboseală, tulburări urinare.

Umflarea membrelor

Articulațiile, mâinile și picioare, chiar și fața se pot umfla ca urmare unor inflamații cauzate de posibile probleme cu rinichii.

Umflarea și durerile ascund o retenție de apă, întrucât rinichii nu mai filtrează sodiul, iar acesta se acumulează în corp.

Folosește un diuretic natural și scade cantitatea de sare și de potasiu.

Pierderea apetitului

Tulburările renale pot afecta și papilele gustative. Dacă observi că ți-ai pierdut apetitul sau mâncărurile tale preferate nu mai sunt atât de bune, e posibil să nu mai mănânci atât cât e necesar, să te confrunți cu greață, vărsături, miros neplăcut al gurii (halenă).

Acestea pot avea la bază o afecțiune a rinichilor.

Discută cu medicul de familie în privința unor analize medicale și a schimbărilor de dietă care se impun.

Mâncărimile pielii

Spre deosebire de uscarea pielii de care scapi cu ajutorul unei creme hidratante, iritațiile și mâncărimile pielii cauzate de problemele renale nu dispar prea ușor.

Sunt cauzate de acumularea de uree în sânge din cauza tulburărilor apărute la nivelul rinichilor.

Cârceii

Crampele musculare care apar mai des noaptea și care se înrăutățesc pe zi ce trece sunt semn că rinichii nu funcționează corect.

Se ajunge la un dezechilibru electrolitic care favorizează și apariția așa-numitului sindrom de picioare neliniștite.

Află mai multe despre simptomele bolilor renale AICI

Mai multe articole despre:
sănătate rinichi