MENIU

5 persoane reținute într-un dosar de vaccinări fictive

Sursa foto: Arhivă

Cinci persoane au fost reținute în urma unor percheziții de amploare în județele Bihor și Satu Mare, într-un dosar privind falsificarea certificatelor de vaccinare anti-COVID. Mai bine de 2.000 de documente ar fi fost falsificate în centrul de la Vama Petea, în județul Satu Mare, spun polițiștii. 

Asistente, registratori, o angajată DSP, dar și o persoană care a intermediat obținerea de certificate verzi false au ajuns în arestul poliției.

Totul a ieșit la iveală după ce mai mulți beneficiari ai actelor false au ajuns în spital bolnavi de COVID și au recunoscut că nu erau vaccinați.

Cadrele medicale ar fi falsificat mai bine de 2.000 de documemnte în cadrul centrului de la Vama Petea.

Potrivit surselor din anchetă, clienții rețelei ar fi plătit sume cuprinse între 250 și 350 de euro. Fără să se prezinte măcar la centrul de vaccinare.

Aproape 140.000 de euro au găsit polițiștii, în urma perchezițiilor.

Reamintim că la începutul lunii, o altă rețea de certificate verzi a fost anihilată după descinderi în Timis, Mehedinți și Gorj. Printre cei ridicați pe 3 noiembrie s-a aflat și un medic din județul Mehedinți, suspectat că ar fi realizat zeci de imunizări false, pentru persoane din toată țara, pe care le-ar fi înscris în registrul european de vaccinare.

Mai multe articole despre:
vaccinari fictive satu mare bihor dna perchezitii