MENIU

5 octombrie, zi liberă pentru elevi. De ce nu se ţin cursuri înainte de referendum

5 octombrie, zi liberă pentru elevi. De ce nu se ţin cursuri înainte de referendum 

Pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, elevii din Capitală nu vor învăţa.

Vineri, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei este zi liberă în Bucureşti pentru elevi, prin contractul colectiv de muncă unic încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

“În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ unităţile de învăţământ vor marca prin activităţi specifice ziua de 5 octombrie - Ziua Educaţiei şi ziua de 5 iunie - Ziua învăţătorului. În Municipiul Bucureşti, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare”, se arată în contractul încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

Anul școlar 2018 - 2019 are 34 de săptămâni. Elevii din clasa a XII-a vor încheia cursurile cu două săptămâni mai devreme. Elevii clasei a VIII-a încheie cursurile în 7 iunie, cu o săptămână mai devreme. Cursurile au început în 10 septembrie 2018. Primul semestru se încheie în 1 februarie 2019.

Prima vacanță pentru elevii din învățământul primar și pentru cei din învățământul preșcolar va începe pe 27 octombrie și se va încheia pe 4 noiembrie.

Prima vacanță pentru elevii claselor gimnaziale şi liceale va fi cea de iarnă și va începe pe 22 decembrie, până pe 13 ianuarie.

Elevii se întorc la școală în 14 ianuarie urmând să ia o nouă vacanță în 2 februarie 2019. Va fi o vacanță intersemestrială până în 10 februarie 2019.

Semestul al doilea începe în 11 februarie. În 20 aprilie începe vacanța de primăvară. Va fura până în 5 mai 2019. Din 6 mai până-n 14 iunie urmează iar cursuri, iar din 15 iunie elevii intră în vacanța de vară.

Mai multe articole despre:
şcoală zi liberă 5 octombrie