MENIU

5 MOTIVE suprinzătoare pentru care te ÎNGRAȘI

Dacă mănânci sănătos și totuși te îngrași, ar trebui să mergi la un medic, pentru că ar putea fi vorba de o problemă de sănătate. Vezi 5 motive surprinzătoare pentru care iei în greutate, scrie unica.ro. 

Sunt multe medicamente care provoacă creșteri în greutate. Dacă iei, de exemplu, anticoncepționale, pastile pe bază de hormoni, steroizi, beta-blocante pentru boli de inimă și tensiune arterială, medicamente pentru caner de sân, poți observa cum asimilezi câteva kilograme în plus. Discută cu medicul tău, iar el va găsi un tratament care să nu îți facă astfel de probleme.

Suferi de depresie

Multe anti-depresive duc la creștere în greutate, așa că dacă iei un astfel de tratament, așteaptă-te să te îngrași câteva kilograme. Un studiu din 2010, publicat în „Jurnalul American de Sănătate Publică” , a arătat că oamenii care se simțeau singuri se îngrășau mai repede decât cei care nu aveau simptome de depresie. Pe lângă medicamente, aceștia consumă și mai multe alimente bogate în grăsimi și calorii. Mergi la medic și vezi dacă, într-adevăr, anti-depresivele pe care le iei sunt vinovate pentru creșterea în greutate. Dacă nu, ai putea încerca să te apuci de o activitate fizică.

Îți lipsesc anumiți nutrienți

Deficiența de vitamina D, magneziu și fier îți compromite sistemul imunitar, scade nivelul de energie și îți alterează metabolismul, astfel că nu mai poți duce un stil de viață sănătos. Simți nevoia să consumi cafeină, dulciuri și carbohidrați nesănătoși. Chiar dacă poți mânca spanac sau carne de vită, pentru a crește nivelul de fier, ori nuci braziliene pentru magneziu, nu prea ai de unde să iei suficientă vitamina D. Medicii susțin că este nevoie de timp, pentru a ajunge la nivelul normal de vitamina D, iar dacă iei prea multă, riști să faci pietre la rinichi. Cea mai bună metodă este să îți testezi nivelul de vitamina D din sânge la fiecare trei luni, iar medicul va stabili care este doza optimă pentru tine.

 Mai multe pe unica