MENIU

5 moduri prin care ne apărăm de ploșnițele urât mirositoare apărute toamna

Moduri prin care ne aparam de ploșnite urât mirositoare apărute toamna și care ne ivadează locuința. Acestea s-au înmulțit excesiv în ultima perioadă și reprezintă o problemă pentru oricine, deoarece pătrund în locuințe și se ascund peste tot. Chiar dacă nu produc pagube, emană un miros extrem de neplăcut și creează disconfort prin simpla lor prezență. Iată cum te poți proteja de invazia lor.

Este adevarat, plosnitele urat mirositoare sau plosnitele de cereale nu reprezinta niciun pericol pentru oameni, dar nimanui nu-i place un musafir ce nu miroase tocmai placut. Mai mult decat atat, plosnitele aduc adevarate pagube culturilor in fiecare an.

Va intrebati de ce acestea devin suparatoare de-abia cand vine frigul?! Ei bine, la inceput de toamna culturile sunt stranse, iar campurile raman goale si plosnitele de cereale raman fara hrana. Cum insectele sunt adevarate supravietuitoare, acesteapornesc in cautarea adapostului chiar daca este nevoie sa zboare zeci sau sute de kilometri.

Aceste plosnite urat mirositoare ar putea catiga orice joc de V-ati ascunselea. Asadar, daca nu va loviti de ele prin casa, sa nu credeti ca ati scapat. Acesti daunatori se ascund intr-un coltisor oricat de mic, in crapaturi, tocuri de usi, santurile geamurilor sau chiar in draperii si perdele.

Planta supremă pentru relaxare. Conferă un somn liniștit și odihnitor. Ce alte întrebuințări medicinale are

5 moduri prin care ne aparam de Plosnite Urat Mirositoare

  1. Aspiratorul nu este un prieten de nadejede doar in fata muraderiei, ne ajuta sa scapam si de multi daunatori. Daca gasiti o ascunzatoare a plosnitelor de cereale, aspirati-le si aruncati continutul sacului de aspirator pentru a scapa de miros.
  2. Inainte sa ne surprinda toamna cu ploi, vant si temperaturi mici, astupati si reparati orice crapatura sau gaura ce ar putea fi interpretata ca o invitatie deschisa pentru daunatori.
  3. Nu uitati ca intotdeauna exista tratamentele cu insecticide ce folosesc atat la prevenirea unei invazii, cat si la distrugerea unei invazii a plosnitelor de cereale.
  4. Lumina galbena atrage mult mai putine insecte ca cea alba. Cum plosnitele sunt atrase de lumina, trebuie sa avem grija daca lasam geamurile deschise.
  5. Pentru usi si ferestre trebuie folosite plase de tantari ce vor tine orice vietate nedorita in exteriorul casei.

Cum să prepari cel mai natural îngrășământ pentru grădina ta. Compostul din frunze uscate

sursa

Mai multe articole despre:
ploșnite toamna insecte