MENIU

5 lucruri pe care nu ar trebui să le faceți niciodată cu uleiul de măsline

Un producător de ulei de măsline a dezvăluit cinci lucruri pe care nu ar trebui să le faceți niciodată cu acest aliment. Deși versatil, uleiul de măsline este mult mai ușor de stricat decât s-ar aștepta mulți. 

Skyler Mapes este producătoare de ulei de măsline și conduce, alături de soțul său italian, Giuseppe, propria sa companie, EXAU - numită după expresia romană antică Ex Albis Ulivis, care înseamnă „măsline albe” în latină.

Potrivit adevarul.ro, cei doi se aprovizionează cu ingredientul-cheie de pe moșia familiei sale de pe coasta ionică a Calabriei din Italia. 

Prezentând videoclipul, Skyler a spus: „Iată cinci lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată, de la un producător de ulei de măsline”.

„Numărul unu, nu cumpărați ulei de măsline în plastic. Dacă vreți să rețineți un singur lucru din asta, nu cumpărați ulei de măsline în plastic”, a încurajat ea. În timp ce mulți dintre noi ar putea opta pentru ulei de măsline îmbuteliat în plastic, care este de obicei opțiunea mai ieftină la supermarket, „acesta degradează calitatea uleiului și este, de asemenea, îngrozitor pentru mediu”.

Uleiul de măsline nu se ține în ambalaj de plastic

Al doilea sfat al lui Skyler se referă, de asemenea, la tipul de ambalaj în care vine uleiul.

Producătorul a recomandat utilizatorilor de ulei de măsline „să nu-l cumpere” în recipiente din sticlă transparentă - sau în orice alt recipient transparent.

„Acest lucru se datorează faptului că uleiul de măsline se poate oxida ușor atunci când este plasat în apropierea luminii solare directe. Uleiul de măsline se fotooxidează, așa că atunci când sursa de lumină directă lovește produsul, procesul de oxidare va fi accelerat, ceea ce înseamnă că uleiul va râncezi mai repede”, a explicat ea.

Și nu doar lumina reprezintă un risc pentru preparatorii mediteraneeni de salate.

Al treilea sfat al producătoarei este să evitați depozitarea uleiului de măsline într-un loc în care ar putea fi expus la căldură-care include chiar și cuptorul cu microunde.

„Nu vă depozitați uleiul într-un loc în care va fi expus la căldură. O mulțime de oameni uită de acest lucru și își depozitează uleiul lângă cuptor sau deasupra cuptorului sau chiar lângă aragazul lor. Iată care este problema - atunci când uleiul de măsline este expus în mod constant la temperaturi ridicate pentru perioade lungi de timp, uleiul se degradează, așa că încercați să îl păstrați departe de cuptor sau aragaz sau de o sursă directă de căldură, chiar și de cuptorul cu microunde”, susține producătoarea de ulei.