MENIU

5 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre scorţişoară

40 de întrebuinţări pentru scorţişoară

Scorţişoara este, fără doar şi poate, unul dintre cele mai des utilizate condimente din bucătărie. O poţi adaugă în prăjituri, în plăcinte, în fursecuri. În bucătăriile asiatice se adaugă şi în felurile principale de mâncare, orez, tocăniţe sau sosuri. Că să nu mai vorbim de scorţişoară adăugată în băuturi. Dincolo de gustul delicios, scorţişoară are şi o mulţime de beneficii pentru sănătate. Iată numai câteva dintre ele.

Scorţişoara este bogată în antioxidanţi

Antioxidanţii reduc radicalii liberi din fluxul sangvin. Antioxidanţii din scorţişoară sunt mai puternici şi decât cei din usturoi. Scorţişoară protejează, de asemenea, împotriva bolilor cardiovasculare, atacului cerebral sau cancerului.

Scorţişoara are proprietăţi antiinflamatorii

Inflamatiile din organism pot deveni, cu timpul, cronice. Mărirea numărului de celule din sistemul imunitar poate conduce la o mutaţie genetică ce a fost legată de boli precum Alzheimer, astm, artrită, boală Crohn, scleroză multiplă, boli cardiovasculare sau atac cerebral. Proprietăţile antiinflamatorii ale scorţişoarei fac din această un medicament bun împotriva inflamatiilor cronice.

Sursa: SFATULPARINTILOR. RO.