MENIU

5 locuri din casă care ar trebui dezinfectate zilnic

Când te-ai decis să faci curat în casă, te gândeşti să scuturi pernele şi să faci ordine printre hărţii sau să cureţi frigiderul? Foarte des confundăm adevăratul sens al curăţeniei în casă, cu simplul aranjat al obiectelor.

Simplul gest de a face patul sau de a face ordine printre hărţii nu ne fereşte de germenii care stau în fiecare colţ al casei.

Vrei să-ţi îmbunătăţeşti igiena?
Experţii în curăţenie recomandă dezinfecţia, în special a bucătăriei şi a băilor. Potrivit lui Marni Jameson, dezinfecţia trebuie să înceapă din locurile cele mai folosite, precum telefonul, tastatura calculatorului, clanţele şi întrerupătoarele. Cel mai bine ar fi că acestea să fie curăţate zilnic.

Chiuveta din bucătărie şi frigiderul
Oriunde este mâncare sunt şi bacterii. Studiile recente arată că peste 500,000 de bacterii pe cm pătrat, trăiesc doar în chiuvetă din bucătărie. Această zona trebuie dezinfectată de două, trei ori pe săptămâna. De asemenea, interiorul şi exteriorul frigiderului sunt pline de bacterii. Spală exteriorul frigiderului cu detergent şi apă călduţă, o dată la două zile, iar rafturile din interior o dată pe săptămâna.

Robinetele din baie
Gândeşte-te de câte ori sunt atinse robinetele chiuvetei de la baie, pe timpul unei zile. Fă un efort şi dezinfectează robinetele zilnic, pentru a păstra baia ferită de germeni.
Jameson recomandă şi folosirea prosoapelor din hârtie, dacă cineva din familie este răcit.
Microbii pot supravieţui mult timp în prosoape umede, explică această. În general, schimbă prosoapele şi aşternutul paturilor o dată pe săptămâna. Acestea trebuie spălate în apă caldă sau fierbinte, pentru a ucide germenii.

Jucăriile
Din moment ce mâinile mici cotrobăie peste tot înainte să revină în gură proprietarului, acest lucru este esenţial. Spală jucăriile copilului des cu săpun, pentru a face din joacă o experienţă plăcută şi sănătoasă.

Telecomanda televizorului, tastatura şi telefonul
Precum jucăriile şi robinetele din baie şi telecomanda este folosită des. Foloseşte un şerveţel dezinfectant, pentru a curăţa telecomanda zilnic. Acelaşi lucru se aplică şi pentru telefonul mobil. Gândiţi-va doar pe unde a stat acel telefon şi cu siguranţă îl veţi curăţa, spunea Jameson. Nu în ultimul rând, tastatura ar trebui dezinfectată cât mai des.

Întrerupătoarele şi clanţele
Înainte să termini curăţenia, dă o tură pe la întrerupătoare şi clanţe cu un dezinfectant.

sursa: ele.ro

Mai multe articole despre:
microbi dezinfectare