MENIU

5 alimente care îţi pot salva viaţa

Sunt unele alimente sănătoase pe care atunci când le mănânci te simţi vinovat, care însă ţi-ar putea salva viaţa? Alimente sănătoase care îţi pot salva viaţa? Bineînţeles! Iar când vorbim despre alimente sănătoase nu ne referim la cele evidente, precum fructele şi legumele. Iată, deci, 5 alimente sănătoase care îţi pot salva viaţa:

Alimente sănătoase #1: Merişor

Lista beneficiilor oferite de aceste fructe micuţe este foarte lungă. Merisorul este o sursă excelenţă de antioxidanţi, anti-inflamatorii, anti-bacterieni şi substanţe ce îmbunătăţesc sistemul imunitar, dar şi o mulţime de fitonutrienti. Şi cu cât mai mulţi fitonutrienti avem în corp cu atât mai puternică este protecţia să. Într-un studiu realizat la Universitatea Cornell, cercetătorii au expus celule cancerigene la elemente extrase din merişor şi au descoperit că după 4 ore multe din celulele bolnave au murit. Prin urmare, merisorul nu doar că are un gust fantastic, însă este şi alegere excelenţă pentru orice dietă sănătoasă.
 
Alimente sănătoase #2: Boabele de cafea

Un studiu realizat la Universitatea Scrantin a scos la iveală faptul că flavonoidele din cafea pot preveni bolile de inima. Profesorul care a condus experimentul, dr. Joe Vinson spune că „antioxidanţii sunt soldaţii tăi care te protejează împotriva radicalilor liberi, care vin din inspirarea aerului poluat şi din consumul de zahăr, şi care declanşează o mulţime de boli cronice”.