MENIU

450 de euro pentru nota 5, la o universitate din România. Tinerii intermediari, arestaţi

450 de euro pentru nota 5. Atât plăteau studenţii de la UMF "Gr.T. Popa" Iaşi, Facultatea de Medicină, Specializarea Medicină pentru a promova disciplina "Anatomie". 

Tribunalul Iaşi a decis ca cei doi tineri acuzaţi că ar fi intermediat sau s-ar fi lăudat că pot intermedia oferirea unor mite pentru note de trecere la UMF să fie eliberaţi din arest preventiv.

Decizia a fost luată de Tribunalul Iaşi, care a decis ca Ştefan Păun şi Mustafa Abdi să fie plasaţi în arest la domici­liu. 

În referatul prin care procurorii au cerut arestarea lui Păun şi Abdi este detaliată o şpagă de 450 de euro pe care Mustafa Abdi a oferit-o unui profesor, în numele unei studente neidentificate.

"În data de 20.07.2017, până la ora 13:48:40, numitul Abdi Mustafa a dat suma de 450 de euro unui cadru didactic neidentificat până în prezent, cunoscut cu apelativul «Stan» din cadrul UMF «Gr.T. Popa» Iaşi, Facultatea de Medicină, Specializarea Medicină, Disciplina «Anatomie» în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor de serviciu, constând în emiterea de note de trecere unei studente restanţiere neidentificate până în prezent decât cu apelativul «Carmen» în sesiunea Extraordinară de Restanţe-Măriri desfăşurată în intervalul 17.07.2017-27.07.2017, prin fraudarea examenului", se arată în referatul de arestare.