MENIU

42 de migranți care încercau să traverseze Canalul Mânecii, salvați de autoritățile maritime. Care era destinația FINALĂ

Canalul Mânecii

La un pas de tragedie! 42 de migranţi care încercau să traverseze Canalul Mânecii la bordul unei ambarcaţiuni pentru a ajunge pe coastele Angliei au fost salvaţi, vineri, în ultima clipă.

"Centrul regional operaţional de supraveghere şi salvare (Cross) Gris-Nez a fost contactat de migranţi care se aflau în dificultatea în strâmtoarea Pas-de-Calais", a anunțat Prefectura maritimă a Mânecii şi a Mării Nordului, într-un comunicat citat de AFP și preluat de Agepres.

Echipele de salvare i-au recuperat pe toți cei 42 de naufragiaţi, care au fost readuși în portul Boulogne-sur-Mer, de unde i-au preluat pompierii şi poliţia de frontieră. Potrivit autorităților, toţi "sănătoşi şi teferi".

De la sfârşitul anului 2018 și până în prezent, traversările ilegale a Canalului Mânecii de către migranţi care caută să ajungă în Regatul Unit s-au înmulţit, în pofida avertismentelor repetate ale autorităţilor care subliniază pericolul legat de densitatea traficului, a curenţilor puternici şi a temperaturii scăzute a apei.

Anul trecut, peste 9.500 de traversări şi tentative de traversare de acest tip au fost înregistrate, adică de patru ori mai multe decât în 2019, potrivit unui bilanţ al prefecturii maritime. Totodată, șase persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei sunt date dispărute, faţă de patru morţi, în 2019.