MENIU

4 vinuri pentru masa de Paște (P)

Se apropie cu pași repezi marea sărbătoare de Paște, iar masa în familie este unul dintre momentele cele mai importante pentru mulți dintre noi. Abia așteptăm să ne bucurăm de bucatele alese alături de oamenii cei mai dragi nouă și parcă nicio masă nu ar fi completă fără un vin bun alături care să înveselească și mai tare atmosfera.

Anul acesta, VINCON ROMANIA, unul dintre cei mai mari producători de vin din Romania, vă propune pentru masa de Paște patru vinuri din cea mai nouă gamă - Sigillum Moldaviae. Gama este alcătuită din patru vinuri originare din inima Moldovei: Muscat Ottonel demisec, Pinot Noir demidulce, Busuioacă de Bohotin demidulce și Tămâioasa Românească dulce. 

La începutul mesei, pentru aperitive sau salate, se recomandă un vin mai ușor, iar după preferințe puteți opta pentru un vin demisec sau demidulce din gama Sigillum Moldaviae. Muscat Ottonel demisec, este un vin obținut din struguri culeși din podgoria Panciu, este ideal alături de o salată sau preparate din urdă și caș proaspăt sau din carne de pasăre. Un vin proaspăt, echilibrat, va da savoare mâncării prin aromele sale de flori de tei și salcâm, completate de note proaspete de citrice. Pentru aperitive și în special pentru a servi ouăle roșii și felia de cozonac puteți încerca un rose răcoros, Busuioaca de Bohotin demidulce, vin obținut din faimoasa podgorie Huși. Este un vin savuros prin prospețimea notelor florale de trandafiri, busuioc și izmă. Ambele vinuri se servesc bine răcite, Muscat Ottonel la 8-10 grade, iar rose-ul la 10-12 grade. 

Vedeta, însă, la masa de Paște este întoteauna vinul roșu, lucru care nu este întâmplător pentru că  vinul roșu se alătură preparatelor din carne de miel. Acesta este și cazul vinului Pinot Noir demidulce de la Sigillum Moldaviae. Obținut din strugurii culeși de pe podgoria Odobești, este un vin catifelat, echilibrat, perfect alături de preparatele din carne roșie. Cu note fructate de cireșe negre accentuate de aroma discretă de vanilie va evidenția aroma preparatului și-l va pune în valoare făcând din masă o adevărată experiență aromatică. Pentru a-l savura pe deplin, se recomandă să fie servit la temperatura de 16-18 grade. 

La fel ca friptura de miel, cozonacul este și el nelipsit la masa de Paște și i se poate alătura același Pinot Noir sau putem savura o Busuioacă de Bohotin, ambele vinuri demidulci din brand-ul Sigillum Moldaviae. Cei  care vor să se bucure din plin de bogăția aromatică a deserturilor, pot continua să se bucure de amintirile depănate în familie, asociind deserturilor de Paște un vin dulce. Tămâioasa Românească, vinul obținut din strugurii recoltați din Podgoria Huși, este vinul din gama Sigillum Moldaviae care vă va bucura cu aroma fructată de citrice și ananas completată de note florale de salcâm, dacă va fi servit la temperatura recomandată de 10-12⁰C.

Puteți completa masa de Paște cu vinurile din gama Sigillum Moldaviae pe care le găsiți în hypermarketurile Metro, Selgros și Carrefour, dar și în magazinele de proximitate. Originare din renumite podgorii moldovenești, cele patru vinuri din gama Sigillum Moldaviae reprezintă garanția tradiției viticole născute pe meleagurile Moldovei. Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre gama Sigillum Moldaviae, dar și noutățile din portofoliul VINCON ROMANIA, puteți accesa pagina de facebook: https://www.facebook.com/vinconromania/.

Mai multe articole despre:
Paşte Vincon Romania