MENIU

4 tineri fără experiență pe munte, căutați noaptea de Salvamont spre Vârful Moldoveanu - Al cincilea, epuizat fizic, a fost recuperat - FOTO

4 tineri fără experiență pe munte, căutați noaptea de Salvamont spre Vârful Moldoveanu - Al cincilea, epuizat fizic, a fost recuperat

Salvamontiștii caută 4 tineri care sunt neechipați și nu au experiență pe munte pe traseul spre Vârful Moldoveanu, în Masivul Făgăraș. Al cincilea tânăr din grup, epuizat fizic și cu folie de supraviețuire pe el, a fost coborât joi seară de salvatori. 

”Salvamont Argeş a fost alarmat în această seară prin Dispeceratul Naţional Salvamont, de un tânăr de 21 ani, epuizat fizic şi fără lanternă, în traseul principal de creastă al munţilor Făgăraş, la două ore de mers de la zona La trei paşi de moarte. Ca echipă de prim răspuns a fost trimisă patrula de la Cota 2000”, a transmis, joi seară, Salvamont Argeş.  

Este vorba de un grup de 5 tineri care nu au experiență montană și nu sunt echipați corespunzător. Grupul este format din 5 tineri cu vârste între 19 şi 28 ani. Aceștia au plecat, joi, pe munte, de la Bâlea spre Vârful Moldoveanu, iar unul dintre ei a fost lăsat în urmă și a solicitat intervenția salvamontiștilor, fiind epuizat fizic. A fost găsit de salvamontiști cu folie de supravieţuire pe el. El este coborât de doi salvatori din Baza Cota 2000. 

Ceilalţi patru tineri au continuat urcarea însă nu au lanterne și nici nu au experiență în traseele pe munte, potrivit anunțului Salvamont.

O echipă Salvamont Argeş a pornit să-i caute.

„Patru dintre ei au continuat deplasarea spre Moldoveanu, deşi niciunul nu are lanternă, nu au fost niciodată pe munte. Au plecat din Bâlea la orele 13.00, cu gândul de a ajunge pe Vârful Moldoveanu şi să se şi întoarcă.

Ceilalţi salvatori continuă până la Cabana Podragu în ideea de a-i găsi şi recupera pe ceilalţi 4 tineri”, au transmis salvamontiştii.