4 minerale esențiale pentru sistemul imunitar
Prin numeroasele funcții pe care le au în organism, mineralele sunt elemente importante, în lipsa cărora apar diverse boli. Și excesul lor este periculos, așa că nu te grăbi să iei suplimente; este posibil să nu ai cu adevărat nevoie de ele. O alimentație variată este cea care ne ajută să ne asigurăm aportul zilnic de minerale.
SILICIUL, necesar pentru oase și păr
Un mineral mai puțin studiat este siliciul, cercetări despre importanța lui pentru sănătate apărând abia după anii 1970. Acest mineral este necesar pentru absorbția calciului și a fosforului și pentru menținerea structurii scheletului. De asemenea, este important pentru unghii, păr și piele, fiind implicat în formarea colagenului.
Susține sistemul imunitar și previne îmbătrânirea țesuturilor. Un aport de 20-30 mg de siliciu pe zi este suficient pentru adulți. Siliciul este prezent în mere, alune, nuci, varză, morcovi, ceapă, castraveți, fasole.
CUPRUL stimulează imunitatea
Un alt oligoelement important pentru menținerea sănătății este cuprul, de care avem nevoie în cantitate mică (2-4 mg) zilnic. Acest mineral are acțiune antiinfecțioasă (favorizează producția de anticorpi) și antiinflamatoare, ajutând organismul să combată stările infecțioase sau virale, precum și oboseala.
CIFRĂ
6 g este cantitatea aproximativă de cupru pe care o conține corpul unui adult.
Este necesar și pentru fabricarea globulelor roșii, pentru absorbția fierului, pentru producția enzimelor antioxidante, pentru dezvoltarea țesutului conjunctiv. Îți poți lua doza zilnică de cupru din struguri, carne, nuci și cereale.
Află ce alte minerale sunt importante pentru menținerea imunității AICI