MENIU

4 lucruri pe care nu ti le spune ginecologul

Potrivit unui sondaj realizat de revista Cosmopolitan, peste 2000 de femei s-au plans ca principalul inconvenient al vizitei la ginecolog este graba cu care se efectueaza controlul de specialitate si lipsa timpului pentru ca medicul sa-i explice anumite lucruri.

Iata 4 lucruri pe care ginecologul nu ti le spune.

1. Testul HPV se poate face o data la trei ani

Testul pentru depistarea virusului papiloma uman se poate face si o data la trei ani, daca ultimul test a fost normal. Nu este nevoie sa-l repeti in fiecare an, asa cum este recomandat la testul Papanicolau. “Daca il repeti in fiecare an, nu se intampla ceva rau in corpul tau, se simte doar la portofel”, a declarat pentru Cosmopolitan Mary Jane Minkin, doctor ginecolog.

2. Pilula de a doua zi este eficienta si mai tarziu

Medicii se feresc sa recomande pilula de a doua zi, tocmai de aceea se cunosc destul de putine lucruri despre ea. Desi este mai sigur sa o iei in primele 24 de ore de la un contact sexual neprotejat, mai ai totusi o “fereastra” de 72 de ore in care pilula isi poate exercita efectele. “Daca depasesti acest termen, nimeni nu-ti mai garanteaza eficacitatea”, a adaugat dr. Minkin.


Articolul integral pe sfatulparintilor.ro.
Mai multe articole despre:
sfaturi ginecolog pilulă