MENIU

4 cuvinte aparent nevinovate care atrag necazurile asupra ta. Înțelepciunea unui călugăr de la Muntele Athos

Înțelepciunea unui călugăr de la Muntele Athos

Într-o lume în care comunicarea devine din ce în ce mai rapidă și mai accesibilă, un călugăr de la Muntele Athos atrage atenția asupra puterii cuvintelor și modului în care acestea pot influența cursul vieții noastre. Cu toate că unele cuvinte pot părea nevinovate, ele pot aduce după sine consecințe neașteptate și pot atrage necazurile în viața noastră.

Cuviosul Paisie Aghioritul ne amintește că vorbele noastre au puterea de a crea sau distruge, de a aduce bucurie sau întristare, de a forma relații sau de a le pune capăt. Cu cât suntem mai conștienți de impactul pe care îl au cuvintele noastre, cu atât suntem mai responsabili în alegerea lor. Fiecare frază, fiecare afirmație pe care o rostim poate avea un impact profund asupra noastră și asupra celor din jur. Prin urmare, este important să fim atenți la ceea ce spunem și să ne asigurăm că cuvintele pe care le folosim sunt pline de iubire, înțelegere și respect.

Sunt unii care spun că sunt sensibili şi au dragoste şi fineţe duhovnicească şi pot suporta nedreptăţile ce li se fac de către oameni, dar spun: „Dumnezeu să le răsplătească!” În viaţa aceasta toţi oamenii dăm examene pentru ca în cealaltă viaţă, cea veşnică, să ne învrednicim de Rai. Gândul îmi spune acest blestem politicos este sub nivelul de plutire duhovnicească şi nu îi este îngăduit creştinului să-l rostească, pentru că Hristos nu ne-a învăţat o astfel de dragoste, ci:„Părinte, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac!” Tot astfel, binecuvântarea cea mai mare dintre toate este atunci când suntem blestemaţi pe nedrept, iar noi primim aceasta în tăcere şi cu bunătate.
 
Secretul șnițelului perfect. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu: „Dacă brevetam ideea atunci, eram milionar azi!”

„Să le răsplătească Dumnezeu!” – cele 4 cuvinte care pot face un mare rău

Când suntem clevetiţi sau nedreptăţiţi fie de către oamenii superficiali, fie de cei vicleni, care au răutate şi strâmbă şi adevărul, dacă putem, este bine să nu dorim să ne îndreptăţim atunci când nedreptatea priveşte numai persoana noastră. Nici să spunem: „Să le răsplătească Dumnezeu!”, pentru că şi aceasta este tot blestem. E bine să-i iertăm din toată inima noastră şi să rugăm pe Dumnezeu să ne întărească, astfel încât să putem ridica greutatea clevetirii şi să continuăm viaţa duhovnicească pe cât putem în ascuns.

Oamenii care au ca tipic să judece şi să osândească pot continua să ne nedreptăţească, deoarece în felul acesta ne pregătesc mereu cununi de aur pentru viaţa cea adevărată. Fireşte, cei ce sunt aproape de Dumnezeu niciodată nu pot fi blestemaţi, pentru că nu au răutate, ci numai bunătate şi orice rău ar arunca cineva asupra acestor oameni sfinţiţi, se sfinţeşte, iar ei simt o bucurie mare şi tainică.

Vești extraordinare pentru pensionari și românii nevoiași. Pragul de impozitare al pensiilor, ridicat. Se pregătesc modificări la voucherele de alimente

Mai multe articole despre:
calugar muntele athos necazuri cuvinte