MENIU

4 centre de vaccinare în Ilfov, județul cu cea mai ridicată rată de infectare. Unde se fac înscrierile

4 centre la vaccinare în Ilfov, județul cu cea mai ridicată rată de infectare

În județul Ilfov vor fi disponibile 26 de centre de vaccinare împotriva noului coronavirus în etapa a doua de vaccinare, anunță Prefectura. 22 dintre acestea se vor deschide însă etapizat. Astfel, de luni, 18 ianuarie, locuitorii vor avea la dispoziție doar patru centre. 

Cele patru centre de vaccinare anti-Covid disponibile în Ilfov au fost deschise la: 

- Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, adresa: bld. Basarabiei nr. 49-51, sector 2, Bucureşti
-  Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea, adresa: str. Studioului nr. 5, oraş Buftea, judeţul Ilfov
- Revive Health SRL, adresa: str. Erou Iancu Nicolae nr. 103 bis, oraş Voluntari, judeţul Ilfov
- Sala de Sport ”Andreea Isărescu”, adresa: bld. Tudor Vladimirescu nr. 40, oraş Voluntari, judeţul Ilfov.

Instituția Prefectului Ilfov are în plan deschiderea altor 22 de centre, însă a precizat că acest lucru se va face în etape, în funcţie de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze şi de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.

Programările pentru vaccinare se pot face începând din 15 ianuarie pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login.

În prima fază a etapei a II-a vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidenţiale, adulţii de peste 65 de ani, cei care suferă de boli cronice şi persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale.

Vaccinarea persoanelor vârstnice din centrele rezidenţiale şi a personalului care deserveşte aceste locaţii se va realiza de către echipe mobile dedicate acestei activităţi.

Persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice se pot programa pentru vaccinare fie prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscrişi, fie prin intermediul oricărui alt medic de familie. Înscrierile se mai pot face la call-center-ul 021.414.44.25 sau prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor.

Persoanele de peste 65 de ani se pot programa prin intermediul medicului de familie; individual, prin intermediul platformei https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login; din contul unui aparţinător, prin intermediul platformei https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane); prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25 sau prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor.

Persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Mai multe articole despre:
centre de vaccinare ilfov vaccin anticovid