MENIU

35 de localităţi din 19 judeţe şi Capitala, afectate de vijelii şi de ploile abundente - Oameni, EVACUAȚI

În ultimele 24 de ore, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 35 de localități din 19 județe (AB, BC, BH, BN, BR, CV, DB, GL, HR, HD, IL, IS, IF, MS, NT, PH, SM, VS și VN) și municipiul București, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) România.

„Cu eforturi susținute, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 22 case, 35 curți, 9 beciuri, 1 pasaj, 5 străzi, precum și pentru degajarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 18 imobile și pentru îndepărtarea a 51 de copaci, fiind avariate 8 autoturisme.

De asemenea, în județul Bistrița-Năsăud, 2 persoane au fost evacuate la rude dintr-o casă inundată, însă, la acest moment, acestea s-au întors în locuință.

Din pricina apei aflate pe carosabil și a unui copac căzut, circulația rutieră a fost temporar blocată pe 3 drumuri naționale (DN75/AB, DN2/BC și DN17C/BN) și pe 1 drum județean (DJ172B/BN).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 37 de localități din 6 județe (BC, IS, BN, NT, SV și VS), iar echipe ale furnizorilor intervin pentru remedierea acestei situații.

La acest moment nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile.

Dinamica situației din teren rămâne sub atenta monitorizare a Centrului Operațional Național din IGSU pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun pentru limitarea și înlăturarea efectelor înregistrate.

Important de menționat, la acest moment, nu mai sunt intervenții în desfășurare ale pompierilor.

* * *

Respectați recomandările noastre și luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere care să faciliteze evacuarea normală a apei.
În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
Închideți toate ferestrele locuinţei.
Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Accesați portalul fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU din Google Play Store și AppStore pentru parcurgerea măsurilor și a modului de comportare specifice tipurilor de risc!”, potrivit IGSU.

Mai multe articole despre:
inundatii judete capitala vijelii