MENIU

3 persoane, rămase blocate în M-ţii Retezat din cauza creşterii bruşte a nivelului unui râu, recuperate de salvamontiști în cursul nopţii

Salvamontiști în acțiune/ Arhivă foto

Două femei şi un copil, rămaşi blocaţi pe Valea Stănişoara din M-ţii Retezat, din cauza creşterii bruşte a nivelului unui râu în urma unei ploi torenţiale au fost recuperaţi în cursul nopţii de salvamontişti. Cele trei persoane erau epuizate fizic, iar una dintre femei prezenta un traumatism la un picior.

”Acţiune de recuperare şi acordare de prim ajutor pentru 3 turişti (2 femei şi un copil) care au rămas blocaţi pe Valea Stănişoara din M-ţii Retezat, datorită creşterii bruşte a nivelului apei/răului survenite în urmă ploii torenţiale de aseară ... Uşor hipotermici (uzi complet) şi epuizaţi fizic din cauza încercării de traversare a răului aceştia nu aveau nici lanterne la ei”, au transmis reprezentanții Salvamont Hunedoara într-un mesaj posta pe Facebook.

Potrivit sursei citate, una dintre femei a suferit un traumatism la picior. 

Echipa Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Hunedoara aflată în Punctul de permanentă Pietrele a intervenit în cursul nopţii şi a coborât turiştii.

”Atragem din nou atenţia pe această cale la modul de echipare deficitar al turiştilor pe munte şi la o mai bună informare în ceea ce priveşte starea vremii în perioada parcurgerii traseului propus”, transmit salvamontiştii.