MENIU

3 lucruri de luat în considerare atunci când căutați un uscător de rufe (P)

Uscător de rufe

În stilul de viață haotic de astăzi, uscătoarele de rufe vă pot economisi destul de mult timp, așa că ultimul lucru pe care îl doriți este unul lent, care consumă electricitate, nu este fiabil și care vă învârte hainele cu orele.

Datorită tehnologiilor în schimbare și a noilor standarde energetice, cele mai noi uscătoare de haine sunt încărcate cu setări care sporesc performanța și caracteristici care adaugă funcționalitate.

Uscătoarele de rufe pot fi o investiție destul de mare, iar cele mai scumpe uscătoare de rufe nu sunt adesea și cele mai eficiente. Cumpărăturile online au făcut achiziția aparatelor electrice atât de convenabilă, dar cumpărătorii sunt uneori copleșiți, deoarece nu recunosc diferența dintre caracteristicile produsului și beneficiile sale.

Utilizați sfaturile noastre de mai jos pentru a preveni remușcările cumpărătorului și pentru a vă ajuta să selectați uscătorul de rufe potrivit pentru nevoile dvs.

Uscător cu aerisire, condensator sau cu pompă de căldură?

Uscătoarele sunt disponibile în mai multe tipuri de forme și dimensiuni:

Uscătorul cu aerisire

Aceste uscătoare sunt de obicei economice și consumă mai puțină energie decât modelele cu condensator. Cu toate acestea, uscătoarele cu aerisire au un furtun care trebuie să fie amplasat lângă un orificiu de perete sau fereastră, astfel încât aerul cald și umed să poată fi eliberat în exterior prin el.

Uscătorul cu condensator

Acest uscator rufe nu folosește un furtun ci, mai degrabă, transformă aerul umed în apă, pe care apoi îl stochează într-un recipient din spatele mașinii. Acest lucru este mai convenabil, deoarece poate fi plasat oriunde cu aerisire adecvată și nu necesită o priză de furtun. Atenție însă, aceste uscătoare tind să fie mai scumpe și folosesc, de asemenea, mai multă energie electrică, dacă nu cumpărați un model ecologic.

Uscător cu pompă de căldură

Aceste uscătoare folosesc mult mai puțină energie decât tipurile cu aerisire și, pe termen lung, vă pot economisi destul de mulți bani. În timp ce uscătoarele cu aerisire și majoritatea uscătoarelor cu condensator eliberează aerul fierbinte folosit pentru uscarea hainelor, tehnologia pompei de căldură îl conservă și refolosește. Aceste tipuri de uscătoare de rufe tind, de asemenea, să aibă un preț ușor mai ridicat.

Dimensiuni uscător: mare, mediu sau mic?

Capacitatea unui uscător de rufe variază de obicei de la aproximativ 3 kg până la 9 kg. Determinarea dimensiunii de uscător de care aveți nevoie este adesea o provocare, deoarece cumpărătorii tind să se gândească că „cu cât este mai mare, cu atât mai bine”. Nu este întotdeauna cazul.

Cu cât uscătorul este mai plin, cu atât sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor și din punct de vedere energetic, deci asigurați-vă că nu cumpărați unul prea mare. Un tambur de 6 kg poate găzdui de obicei aproximativ 17-18 cămăși de bumbac pentru bărbați. Decideți cât de mult va trebui să spălați și uscați într-o singură încărcare, înainte de a determina ce dimensiune de tambur veți avea nevoie.

Ar trebui să cumpăr un uscător automat cu senzor?

Uscătoarele tradiționale au setări manuale care se bazează pe dvs. pentru a programa timpul de uscare. Uscătoarele de rufe mai moderne au, pe de altă parte, o funcție automată de senzor care oprește mașina, odată ce simte că hainele dvs. sunt uscate. Acest lucru este minunat pentru facturile dvs. de energie, deoarece hainele nu vor fi lăsate să fie uscate inutil.

Singura parte negativă a senzorilor automatici este că adesea programele se termină prea devreme, iar îmbrăcămintea dvs. este lăsată încă umedă. Uscătoarele de rufe cu acești senzori automați tind, de asemenea, să fie puțin mai scumpe decât cele manuale, așa că va trebui să identificați cum acționează aceste avantajele și dezavantajele pentru dvs.

Acestea sunt doar câteva dintre principalele caracteristici ale uscătorului de rufe din care puteți alege. Există multe opțiuni care să se potrivească nevoilor și stilului dvs. de viață.

Înainte de a vă decide cu privire la un uscător de rufe, asigurați-vă că verificați suplimentele precum opțiunea anti-cută sau de călcare. Există o mulțime de funcții suplimentare, dar multe dintre acestea au un cost suplimentar.

Mai multe articole despre:
uscator rufe emag uscator rufe emag