MENIU

29 de cadre medicale de la SJ Galați, izolate la domciliu după ce au luat contact cu o pacientă diagnosticată cu COVID-19

coronavirus galati

 29 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean "Sf. Apostol Andrei" Galați (SJG) se află în izolare la domiciliu, după ce au interacţionat cu o pacientă diagnosticată pozitiv cu coronavirus, a anunţat, astăzi, conducerea unităţii sanitare, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, este vorba despre şase medici de la diferite secţii, dintre care trei internişti, doi radiologi şi un neurolog, precum și de 15 asistenţi medicali din secţiile Medicină Internă şi Radiologie şi opt îngrijitoare.

Pacienta care s-a dovedit ulterior a fi infectată cu COVID-19 a fost inițial adusă în urgenţă fără a prezenta vreun simptom sau vreun istoric de călătorie, motiv pentru care a fost tratată ca un pacient non-COVID 19, fiind internată la Secţia Medicală 1. Ulterior, după ce aceasta a început să prezinte simptome specifice, a fost testată COVID iar rezultatul testului a fost unul pozitiv.

De asemenea, un alt pacient din secţie, care a intrat în contact direct cu pacienta cu COVID-19 a fost testat, însă rezultatului testului nu este încă gata.

Preventiv, în secţia Medicală nr.1 nu se mai fac internări, iar cei 11 pacienţi internaţi anterior vor fi îngrijiţi până când starea lor de sănătate va fi una corespunzătoare externării, a precizat conducerea spitalului.

În momentul de faţă, la SJG sunt internaţi trei pacienţi pozitivi COVID-19.