MENIU

Cum a comemorat Municipalitatea 25 de ani de la Revoluție

<p>Cum a comemorat Municipalitatea 25 de ani de la Revoluție</p>

Primăria Capitalei a marcat, marți, la ARCUB, împlinirea a 25 de ani de la Revoluție, printr-o ședință solemnă în cadrul căreia au fost acordate diplome In Honoris mai multor revoluționari, informează Agerpres. 

"A fost o adunare de comemorare a evenimentelor din decembrie 1989 prin care Primăria Municipiului București, edilul general Sorin Oprescu a dorit să aducă un semn de recunoștință tuturor celor care au fost implicați și participanți la acele evenimente pentru succesul revoluției. Au fost acordate o serie de diplome persoanelor nominalizate de asociațiile de revoluționari. Deși nu au fost complete toate listele, situația este perfectibilă, pentru că ei se cunosc cel mai bine între ei, deci ne raportăm la listele de nume pe care dânșii ni le dau", a declarat viceprimarul Capitalei, Dan Darabont.

Totodată, Dan Darabont a transmis mesajul adresat de primarul general, Sorin Oprescu, participanților la eveniment.

"Aniversăm astăzi libertatea românilor, o revoluție ce a simbolizat atât un final, cât și un început. Credința mea este că respectul față de valori și eroi ne definește atât ca individ, cât și ca națiune. Un popor care nu își prețuiește istoria își poate pierde identitatea. Anul acesta se împlinește un sfert de secol de la revoluția din 1989, un moment de cotitură în istoria țării pe care trebuie să-l cinstim atât noi, cât și urmașii noștri. Sunt 25 de ani de când poporul a decis cu jertfă de sânge să schimbe cursul României spre o altă lume, a democrației reale, libertăților umane, a competiției, modernizării, performanței, civilizației și bunăstării", se precizează în același mesaj.

 

 Mai multe pe Agerpres.